Uçak ambulansla Mardin’den Ankara’ya gönderme edilen Jiyan bebeğin durumu gani

Uçak ambulansla Mardin’den Ankara’ya gönderme edilen Jiyan bebeğin durumu iyi

50 Günlük Jiyan bebeğin babası Atak: “Şu anda dahi durumu çokça bol, doktorlar çocuğuma çokça gani bakıyorlar”

ANKARA – Mardin’den Ankara’ya uçak ambulansla sevk edilen 50 günlük Jiyan bebeğin babası İsmail Akın, “Esenlik Bakanı Fahrettin Âdem birlikte bize çokça havari oldu, Tanrı ondan dahi razı olsun. Etibba bize apotr oldular. Sonraları uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’hangi getirdiler. Şu anda de durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çokça mebzul bakıyorlar” dedi.

Mardin’de 50 bölüm önceki dünyaya gelen Jiyan bebek, geçirdiği bellek kanaması ve kere sonrası pahal bakıma alındı. Vahim bakıma alındıktan sonradan hemofili (nezif bozukluğu) teşhisi koyulan 50 günlük Jiyan süt kuzusu, Afiyet Bakanlığı envanterine 2010 yılında katılan ve o günden beri ücretsiz hizmet veren tayyare ambulansla tedavi gördüğü Mardin Araştırı Hastanesi’nden Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne irsal edildi. Başkente irsal edilen 50 günce Jiyan bebeğin babası İsmail Akın, bebeği Jiyan Akın’ın Ankara’ya gönderme edilişini ve keyif durumunu İhlas Olgun Ajansı muhabirine anlattı.

“Şu anda de durumu çokça mebzul, doktorlar çocuğuma haddinden fazla bereketli bakıyorlar”

Mardin Araştırma Hastanesi’hangi götürmeden önce akşam ezanı 21.00 sıralarında 50 günce bebeğinin şırakkadak ağlamaya başladığını belirten cet İsmail Atak, “Hiç alışılagelen değildi bu. Çocuğum belki korkmuştur, acıkmıştır diye düşündük amma susmadı o gece. Titremeye başlayınca ihtimal soğuktur diyerek düşündük. Tığ bilmiyorduk doğrusu. Benim eşimin annesi ‘Bebeğimiz posta geçiriyor’ dedi. Mardin Şevket Hastanesi’ne götürünce orada bellek kanaması geçirdiğini anladık. Allah razı olsun, oradaki doktorlar bize çokça yardımcı oldu. Keyif Bakanı Fahrettin Adam dahi bize çok apotr oldu, Tanrı ondan de razı olsun. Etibba bize havari oldular. Sonradan tayyare ambulansla Ankara Bilkent Site Hastanesi’ne getirdiler. Şu anda da durumu haddinden fazla dolgunca, etibba çocuğuma çok ferah bakıyorlar” diye niteleyerek konuştu.

“Çocuğumu gördüm durumu dahi çokça iyiydi, Allah’a şükürler olsun”

Ankara’ya atıf edildikten sonra bebeğini ilk kez gördüğü esnada kendisini çokça domuzuna tıpkısı ihtisas içerisinde bulduğunu anlatım fail Akın, “Çocuğumu gördüm ve mutlu oldum. Etibba da bize haddinden fazla havari oluyor, bebeğimizi de bize gösterdiler ve gereken ne varsa bize söylediler. Çok mutluyum. Çocuğumu gördüm durumu birlikte çok iyiydi, Allah’a şükürler olsun” ifadelerine saha verdi.

Jiyan süt kuzusu uçak ambulansla Ankara’ya getirildi

Esenlik Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere vadi vermişti:

“Araştırma Hastanesinde otama altında olan 50 günlük Jiyan bebek, tayyare ambulansla Ankara Bilkent Kent Hastanesine getirildi. Ciddi bakımda olan Jiyan bebeğin durumu gür. Önceki olsun çağa.”

Share: