Randevuya gelmeme oranı yüzdelik 10’lara kadar düştü

Randevuya gelmeme oranı yüzdelik 10’lara kadar düştü

ANKARA – Ankara Bilkent Site Hastanesi Eş Güdümcü Başhekimi Dr. Akademisyen Muazzez Ahmet Surel, termin sorununa ait, “Randevuya gelmeme oranı yüzde 10’lara kadar düştü” dedi.

Ankara Bilkent Site Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Akademisyen Muazzez Ahmet Surel, Bilkent Kent Hastanesi’nde 2022 yılı çerçevesinde verilen hizmet ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan çalışmalar üzerine açıklamalarda bulundu. Surel, 2022 yılının kendileri üzere haddinden fazla gür geçtiğini tabir ederek, ” Pandemi, organ nakli süreçlerine teber vuran tıpkısı şeydi ve biz gelgel yerine pandemiye karşın devam ettik. Dört solid organ naklini işleyen yegane kamu hastanesiyiz. Şükürler olsun, pandemiye karşın devam ettirdiğimiz rakamların haddinden fazla üzerine çıktık. 400’e mail organ aktarımı gerçekleşti. Bunun yarısı kornea nakli, kalan kısmı solid organların nakillerinden oluşuyor. 40 civarında böbrek nakli, 20 civarında karaciğer nakli gerçekleştirdik. Ayrıksı nakillerle bu arada 400 civarında aktarım yaptık. Hastanemiz 2022 yılı itibariyle günde 30 bin kişinin gelip araştırı olduğu aynı hastane ve bu 30 bin kişiden kısaca 750-800 dirilik rastgele dönüş hastanemize yatıyor. Bunların yatabilmesi için tıpkı bu kadar hastamız dahi taburcu oluyor” diyerek konuştu.

“Yaklaşık 6 milyon vatandaş muayene oldu”

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 milyon vatandaşın tetkik olduğunu belirten Surel, “Umumi fiktif ile bakarsak Ankara’da sistem aynı yol tutulmuş. 6 milyon araştırma yaparken günde dahi 600-700 bandında faaliyetler rakamlarına ulaştık. 300 civarında endoskopi yapıyoruz, 80 civarında anjiyo yapıyoruz. Bizim görüntüleme ünitelerimizde günlük bin 500 civarında ultrasonografi, esasen bin 500 civarında tomografi yapılıyor. Seçme aktarılma 750-800 civarında MR çekiliyor. Bu insanımıza ve dar dışından hastanemize nitelikli keyif hizmeti üzere mevrut hep acun vatandaşlarımıza sunduğumuz bir bakım” değerlendirmesinde bulundu.

“Fizik Tedavi ve Iyileştirme Hastanemiz uluslararası akreditasyon belgesini aldı”

Arsıulusal kalite akreditasyonuna eş olmanın asıl görevlerinden benzeri tanesi olduğunu belirten Surel, “Bununla ilgili mevzuat sürecini Afiyet Bakanlığı tamamladı ve nitelik akreditasyon belgesi kayran kurumlarımızda Bakanlığımızın tanımladığı yetkinlik merkezlerinin oluşturulmasına dayalı mevzuat yayınlandı. O yüzden anne amaçlarımızdan biri, arsıulusal kalite akreditasyonunu Türkiye Afiyet Enstitüleri Başkanlığının TÜSKA akreditasyonuyla sunulan uluslararası sağlık akreditasyonu belgesi almaktı. Bunu üstelik şükürler olsun 2022 yılında başardık. Ankara Bilkent Kent Hastanesi’nin evvel adına Hikmet Otama ve Iyileştirme Hastanemiz arsıulusal akreditasyon belgesini aldı” ifadelerini kullandı.

“Randevuya gelmeyen oranımız yüzde 10’lara kadar düştü”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tahminî 2 aydır termin düzlük vatandaşların muayeneye gitmemesinin ne sonuçlar doğurduğuna dikkati çektiğini hatırlatan Surel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bakanımızın Lüzumlu içtimai iletişim araçları üzerinden, gerek medya üzerinden yaptığı vurdumduymaz dönüşlere, vatandaşlarımız çok müspet eşit verdi. Bizim yüzde 30-35’lerde randevuya gelmeyen oranımız varken bu yüzde 10’lara kadar düştü. Fakat Türkiye genelini düşündüğünüzde de yüzde 10 haddinden fazla bati tıpkısı nicelik.”

Share: