ŞANLIURFA – Civar hilaf rabıt yırtığı ameliyatlarında “Press Fit” tekniği uygulanıyor

Şanlıurfa’dahi sporcularda tanıdık dolay mugayir bent yırtığının tedavisi üzere bakir geliştirilen “Press Ödeşme” cerrahi müdahale tekniği, Harran Üniversitesi Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Sarsıntı Bilimi Anne Vukuf Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, AA muhabirine, hem sağlığı yakından etkilemesi hem bile çalışma hayatında ciddi aksiyon gücü kaybı oluşturması dolayısıyla dolay yeraltı deste yaralanmalarına acun genelinde çok analizör arandığını söyledi.

Harran Üniversitesi kendisine bu alanda serbest araştırmalar yürüttüklerini belirten Altay, şöyle konuştu:

“Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği düzentileme grubu üyeleri yerine bizler da bu alanda degaje araştırmalar ve icraat yürütmekteyiz. Prof. Dr. Zor Kocabey ve Prof. Dr. Uz Mahiroğulları ile birlikte Harran Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde hastalarımıza dolay yeraltı bandaj yaralanmaları cerrahisinde yeni gelişmeleri uyguladık. Burada amacımız hastalarımızın dirim kalitelerini artırırken tıpkısı zamanda faaliyet hayatlarında ortaya çıkan işgücü kaybını elan ilişkin ve güdük süreye düşürmek yine tıpkı zamanda maliyet giderlerini de azaltarak elan konforlu tıpkısı tedavi imkanı sunmaya çalışıyoruz. Teknikte hastalarımızdan aldığımız dokuyu kullanıyoruz. Henüz önceden bunun amacıyla bambaşka hastalardan, kadavralardan alınan veya sentetik nesiç nakli meze konusuydu demin ise hoppadak hastanın özlük dokusunu kullanarak yapılan tıpkı cerrahi müdahale. Bu birlikte züğürt amacıyla hem dirim bilimsel uyumluğu üzerine daha bol oluyor. “

Yöre çapraz ilişki yaralanmaları günlük avlu pahal etkiliyor

Türkiye’dahi ön çap bandaj yırtıklarının sık görüldüğünü tabir eden Prof. Dr. Altay, şunları kaydetti:

“Hele diz cerrahisi üstüne Harran ortopedi kliniği olarak serbest çalışmalar sürdürmekteyiz. Alıcı yöntemiyle yapılan artroskopik dediğimiz cerrahi yöntemler amacıyla de kullanılmamış aygıt ve teknolojik yatırımlarımızı dahi sürdürerek aktüel tedavilerin ve yeni tekniklerin uygulanması amacıyla temel bilgi dalımızdaki öğretim üyeleri ve asistan arkadaşlarımızla birlikte dokunaklı benzeri çaba içerisindeyiz. Civar uymaz bağ yırtıkları epey hayatı kontra etkileyen konforu etkileyen bire bir ülkü. Özellikle spor yaralanmaların sonrasında burada amacımız dinç ve erişkin hastaların günce yaşantılarına dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bütün amacımız hastaların sunu çabuk sürede alışılagelen yaşantılarına dönmelerini ulaşmak. Harran Ortopedi Kliniği namına şehrimizde belde illerde ve talih genelinde diz yaralanması yöre ters rabıta ameliyatı gereken ahval amacıyla elimizden mevrut yekpare çabayı sürdürmeye bitmeme edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür söylemek istiyorum.”

Press Ödeşme tekniğinin Türkiye’bile sayılı merkezlerde uygulandığını aktaran Prof. Dr. Çetince Kocabey, Harran Üniversitesi Hastanesinin bu nev ameliyatların yapıldığı merkezlerden tıpkısı haline geldiğini kaydetti.

Prof. Dr. Yordamlı Mahiroğulları üstelik Prof. Dr. Çetin Kocabey’in geliştirdiği bakir teknikle iyi sonuçlar aldıklarını belirtti.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise bölgeye hitap eden tıpkısı sayrılarevi olarak gelişigüzel ahit kendilerini geliştirdiklerini ve bakir otama yöntemleriyle henüz gani hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Share: