Twitter dava açıyor, Elon Musk orostopolluk geçiyor

Bloomberg’in haberine bakarak; Elon Musk’ın 44 bilyon dolarlık anlaşmayı bozma etmesi konusunda Twitter, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ı sorun etmesi amacıyla Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP ile anlaştı.

Firma, özellikle bu soy davalarda uzmanlığı ile öne çıkarken Delaware murafaa sistemiyle da bağlantıları olduğu biliniyor.

Musk, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP tarafından düzen edilecek. Ahbaplık firması, 2019 yılında milyarder için tıpkı bühtan davasını kazanmıştı.

TWITTER’DAN AÇIKLAMA: “MAHKEMEDE KAZANACAĞIZ”

Twitter umumi heyet Cuma Namazı haset yaptığı açıklamada, mahsus eşit ve şartlarda süreci tamamlamayı üstenme ettiğini ve anlaşmayı uygulamak amacıyla yasalı muamele başlatacağını söyledi: “Mahkemede galip geleceğimizden eminiz.”

Musk’ın akıbet haftalardaki itirazı, platformdaki sahte hesapların sayısını tahmin etmek amacıyla mergup veriler ve yöntemler üzerine oldu. Avukatları, Musk’ın şu asıl kadarki analizinin, Twitter’ın mali raporlarındaki açıklamalarının aksine, bot hesapların yüzdesinin yüzde 5’deri berenarı faziletkâr olduğunu gösterdiğini kanıt ediyor.

ELON MUSK, TWITTER’DAHI TWITTER İLE SARAKA ETTİ

Twitter’ın sevgili açım haberlerinden sonradan Elon Musk bile favori toplumsal medya platformunda şirketin bu kararı ile orostopolluk geçen tıpkı bicik yayınladı.

ÜLFET UZMANLARI YORUMLADI

Hususiyet uzmanları ise, Musk ve Twitter arasındaki süreci yorumlarken kamu olasılıkları değerlendiriyor.

Bazen uzmanlar, Musk’ın anlaşmayı bozma ederken 1 bilyon dolarlık firak ücreti de dahil girmek amacıyla cesim tıpkısı kanuni mücadeleyle karşı karşıya olabileceğini söylüyor.

Bazıları ise 16 yaşındaki içtimai medya şirketinin Musk’a karşı diri tıpkısı kanuncu davası olduğunu, ancak ayrıntılı tıpkı yasalı uğraş adına yeniden müşavere yahut anlaşmayı tercih edebileceğini belirtiyor.

Jefferies analisti Brent Thill borsadaki düşüşe dikkat çekerek, “Anlaşma olmazsa, hissenin 23,5 dolardan taban bulduğunu bağışlamak bizi şaşırtmaz” dedi.

Twitter çalışanlarının Musk’ın fesih kararıyla ilişik konuşması haram

 

Twitter, Musk amacıyla yasal iş başlatıyor

 

Elon Musk, Twitter’dan vazgeçti

 

Share: