Balıkesir haberi… Reisicumhur Erdoğan, Balıkesir’de şişko açım töreninde konuştu: (1)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de, mecmu yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan, güncellenmiş gider tutarıyla de 37,5 milyar lirayı sabık 357 envestisman kaleminin şişman açılışını yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı’nda planlı “Balıkesir OSB, Çamlık Kavim Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Başka Projelerin Şişko Açılış Töreni”hangi katıldı.

Sözlerine vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, tıpkısı pankartın dikkatini çektiğini belirterek “Siz ezberlemişsinizdir ama herhalde benzeri hatırlatmam mı gerekecek? ‘Zeytini koydum felaket. Çıkardım yağını basa basa. Balıkesir efelerinden, görüş namevcut sana 6’lı masa’. Bizim insanımız hakeza, milletimiz böyle. Kimsenin aklına gelmeyeni onlar evelallah koyarlar masaya.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, tahminî 3,5 yıllık bir aranın ardından yine Balıkesir’dahi vatandaşlarla yüz yüze özlenti gidermenin memnuniyeti içinde olduğunu söyleyerek,Allah’tan birliklerini, beraberliklerini, kardeşliklerini ve muhabbetlerini sonsuz eylemesini diledi.

“İki umu tıpkısı olunca samanlık seyran evet.” atasözünü anımsatan Erdoğan, kendilerinin üstelik milletle ayrımsız olduklarında dünyanın yükü omuzlarına binse şikayet etmediklerini, yedi düvel karşılarına dikilse de eyvallah etmediklerini vurguladı.

Cumhur Reisi Erdoğan, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Balıkesir yanlarında olduğu müddetçe Allah’ın izniyle aşamayacakları engel, üstesinden gelemeyecekleri külfet olmadığını dile getirerek tıpkısı türkünün “Karanfil hacim oylum, geliyor selvi boylum/Servi boylum geç buradan, abat peki benim gönlüm.” şeklindeki dizelerini hatırlattı.

“Biz de gönlümüzü bayındır emretmek üzere bugün Balıkesir’deyiz. Balıkesirli kardeşlerimizle birlikteyiz.” diyen Erdoğan, toplu açılışa balaban ayrımsız paydaşlık olduğunu söyledi. Erdoğan, “Balıkesir zaman aynı ayrıksı. Gümbür gümbür nereye yürüyor? 2023’e yürüyor. Rabb’im; eliniz, diliniz, dert görmesin diyorum. Yakarış ediyorum.” diye niteleyerek konuştu.

SELIM Parti’nin asıl basamak, eş kolları ve bilgisizlik kolları teşkilatına seslenerek “İnşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Topluluk İttifakı’yla geleceğe yürümeye var mıyız?” sorusunu götüren Erdoğan, “Varız.” cevabını aldı.

” Türkiye’yi 20 yılda bu 4 ana dikme üzerinde yükselterek buralara geldik”

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, bugün önceki şişman küşat töreni gerçekleştireceklerini ve hasbihal edeceklerini, arkası sıra birlikte partisinin Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı’na katılacağını aktararak “Zaman burada mecmu envestisman bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan, güncellenmiş gider tutarıyla bile 37,5 milyar lirayı güzeşte 357 ayrı envestisman kaleminin dolgun açılışını yapıyoruz. Balıkesir’e yakışır.” dedi.

Her ant olduğu kadar yola çıkarken dört anne başlığı söylediklerini anlatan Erdoğan, “Eğitim Bilimi, keyif, adalet, güvenlik. Bu 4 ana başlığı daha sonraları erişim, erke, ekincilik, aut politika, bunlarla güçlendirdik. Türkiye’yi 20 yılda hamdolsun bu 4 ana fidan üstünde yükselterek buralara geldik.” ifadesini kullandı.

Açılışı yapılacak eğitimle ilişik yatırımlara değinen Erdoğan şöyle vukuf verdi:

“Anaokulundan liseye, spor salonundan atölyeye kadar 71 ayrı yetişek yatırımının açılışını buradan yapıyoruz. Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi binaları ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizin 15 ayrımlı yatırımının açılışını dahi bu vesileyle gerçekleştiriyoruz. Edremit İlçe Kütüphanesini, Edremit Kültür Merkezi ve Spor Salonunu, mütenevvi ilçelerimizdeki spor salonu, kayran, sınırlı hizmet onarımı gibi yatırımları de hizmete açıyoruz.”

(Sürecek)

Share: