Avukat Umur Yıldırım Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında, Evli mi?

Kamuoyunda gürültülü getirmiş davalar ile ismini duyduğumuz31 yaşındaki Avukat Umur Saika, yasal avukatlık stajını tamamladıktan sonradan Ankara Barosu bünyesinde avukat adına özellikle Ceza Hukuku, İdare Hukuku ve Memur ve Sıkı Düzen Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda benzeri haddinden fazla seminer ve konferansa katılmıştır.

Avukat Umur Yıldırım

AVUKAT IŞLER YILDIRIM HAYATI

İlk ve ortaokul eğitimini Kırıkkale’de tamamladıktan sonradan lise eğitimi Bursa Polis Kolejini kazanmıştır. Devamın birlikte darülfünun eğitimini için Polis Güçleri Akademisine başlamıştır. Polis Akademisinden 2011 yılında ayrılmıştır. 2013 yılında Çankaya Ahbaplık Fakültesinde eğitimine başlayan Işler Yıldırım 2016 yılında fakülteyi 3 yılda, muvaffakiyet bursu ile faziletli haysiyet öğrencisi yerine dönme ikinciliği ile bitirmiştir. Bire Bir yıl Çankaya Darülfünun Toplumsal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında çabuk çalışmalarına başlamıştır.

2017 yılında Ankara Barosu nezdinde avukatlık mesleğine başlayan Yıldırım, Bayrı Hususiyet ve Danışmanlık Bürosunu kurmuştur. Ukubet Hukuku, İdare Hukuku, Memur ve Düzen Bağı Hukuku, Enerji ve Madencilik Hukuku, İmar Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu alanlarda millî ve arsıulusal dergi ve heterojen gazetelerde birçok yazısı olan Işler Yıldırım, master tezini “HAGB’nin İdare Hukuku Bağlamında İncelenmesi ve Asayiş Soruşturması ve Belgelik Araştırması” üstüne yazmaktadır. Yürüttüğü davalar mevki ve dünyanın önde gelen gazetelerinde yayınlandı. Ayrımsız çok akademik çalışmaya konu edildi. Bu kapsamda birçok siyasal ve seminerlerde hatip kendisine vadi almıştır.

Sıcaklık Çet, Aleyna Çakır, Esra Hankulu davaları kadınların adalet arayışını ve ülkedeki eş cinayetlerinin önlenmesinde ve kadın dayanışmasının önemini simgeleyen ayrımsız dava haline geldi. Bu davalarda kıygın vekilliği üstenen Av. Işler Saika kadın ve çocuk hakları üzerine alem haline geldi. Bir dönüm noktası olan Yalım Çet davasının avukatlarından Umur Saika, AKARSU Delegasyon Başkanı Sefirikebir Christian Berger’e ile eş cinayetleri üzerine görüşme gerçekleştirmiştir. BBC, New York Times, France24, Sputnik News, Daily Mirror ve HALK Ada kabil benzeri çok milel arası gazeteye röportaj vermiştir.

Saika’ın “Avukat Umur Sebep” isimli twitter ve instagram hesabı bulunmaktadır. Alelhusus karı ve yavru hakları konusunda paylaşımları kişilerin farkındalık kazanmasında önemli alım çalım oynamaktadır. Serencam olarak Bayrı Ahbaplık ve Danışmanlık ismiyle açtığı www.kadimhukuk.com.tr sitesinde 1000’den çok ülfet yazısıyla hukukçu ve vatandaşları bilgilendirmektedir.

ŞULE ÇET DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Darülfünun öğrencisi Flama Çet’in şüpheli ölümüyle ilişkin davada sanık Çağatay Aksu müebbet + 12 yıl 6 ay mapus cezasıyla ve özge sanık Katı Akand ise 18 sene 9 ay mahpushane cezasıyla cezalandırıldı.Mahkemeye göre Çet, tecavüze uğradı ve bile bile öldürüldü.

ALEYNA ÇAKIR DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakırdoğan olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in ölümünün sarrafiye şüphelisi Ümitcan Akıllıca, “basamak dokunulmazlığını ihlal”, “tehdit” “şahsi verileri hukuka çap ele geçirme” ve “enformatik sistemine usulsüz duhul” suçlarından 4 sene 10 kamer kodes cezası aldı.Mahkeme Uygun’a ölçüm indirimi uygulamadı.

Ölümüne ilişik dosyanın ise halen soruşturması bitmeme etmektedir.

ESRA HANKULUDAVASINDA NE DEĞIŞMEYEN VERİLMİŞTİ?

Aleyna Şarap olarak bildik 21 yaşındaki Duyma Esen’in ölümünün ser şüphelisi Ümitcan Akla Yatkın, Ankara’birlikte evinde geberik bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu ile ilgilendiren tutuklu yargılandığı davada, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 sene mapus cezası aldı. Karar istinafa taşındı. Halen dosya bitmeme etmektedir.

EYMEN ELEZER DURAK DAVASINDA HANGI DEĞIŞMEYEN VERİLMİŞTİ?

İzmir’de 4,5 yaşındaki Eymen Ilişkin Durak’ın öldürülmesi davasında sanıkların cezaları belli oldu. Mine Durak ve Serkan Erçetin, ağırlaştırılmış müebbet ve 37’er sene cezaya çarptırıldılar.

ALİ RIZA GÜLTEKİN DAVASINDA NE DEĞIŞMEYEN VERİLMİŞTİ?

İstanbul Beşiktaş’ta iş adamı Ulvi Rıza Gültekin’in öldürülmesine ilişik davada mahkeme, 1 sanığın müebbet hapis cezasıyla, 2 sanığın ise müebbet hapis cezasına tenzilat uygulayarak 10’ar sene dam cezasıyla cezalandırılmalarına hükmetti. 2 uğrun maznun üzerine ise dosyaları ayırdı.

UMUR YILDIRIM’IN TOPLUMSAL MEDYA HESABI VAR MI?

Yıldırım’ın “Avukat Umur Yıldırım” isimli twitter ve instagram hesabı bulunmaktadır. Alelhusus avrat ve yavru hakları konusunda paylaşımları kişilerin farkındalık kazanmasında oylumlu alım çalım oynamaktadır. Son yerine Kadim Ünsiyet ve Danışmanlık ismiyle açtığı www.kadimhukuk.com.tr sitesinde 1000’den çok hukuk yazısıyla hukukçu ve vatandaşları bilgilendirmektedir.

Share: