BAKAN ÖZER: CÜMLE OKULLARDA ARTIK KATALOG VAR

MİLLİ Egitim Bakanı Mahmut Özer, Kadıköy’dahi Çetince Bülent Bakiler Kütüphanesi küşat törenine katıldı. Törende konuşan Nazır Özer,” Bu ülkenin şehirlerinde, köylerinde, ilçelerindeki kamu okullarda imdi kitabevi var. İki kamer üzere gelişmemiş sürede, 16 bin 361 kütüphaneyi yaptık. Bire Bir günde 272 katalog. Kıytırık bu benzeri rekor” dedi.

Kadıköy’bile kâin İstanbul Küçük Asya Lisesi içerisinde açılan Çetin Bülent Bakiler Kütüphanesi’nin küşat töreni Milli Eg’itim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla yapıldı. Törene Icra Vekili Özer’in yanında SELIM Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul Valisi Şanlı Yerlikaya, Ozan ve yazar Güç Bülent Bakiler, öğrenciler ile davetliler katıldı. Törende konuşan yazar Bakiler şimdiye kadar katıldığı yüzlerce programdan elan galeyan duyduğunu dile getirerek şiirlerini okudu.

“BALABAN EMEKLER VERDİ”

Icra Vekili Özer ise yaptığı konuşmada Türkçe’nin önemini vurgulayarak,” Güç Bülent hocamız mufassal yıllardan beri güzelce Türkçemizi, kültürün taşıyıcısı adına işlek hale getirme noktasında çok büyük emekler verdi. Çokça büyük çileler çekti. Biz dili vakit kaybetmeden kurgu olarak algılıyoruz. Haddizatında Türki, asıl anahtar bire bir zamanda kültürün, dinin, mecmu dirim formlarının kendisinde temsiliyet bulduğu istişare vasatımız. Onun için Türkçe’mizi çok henüz tüvana ağıl lütfetmek gençlerimizin, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın Türki’yi çokça elan mebzul kullanabilmesi için vekâlet yerine de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. ” diye konuştu.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NAMINA ÜÇ DİLE AĞIRLIK”

Nazır Özer,” Milli Yetişek Bakanlığı kendisine üç dile ağırbaşlılık verdik bu dönemde. Birincisi Türki, ikincisi matematik, zira matematiğin de bire bir vasıta olduğuna inanıyorum. Ayrımsız insan yaşamla ilişkisini ölçülü aynı zeminde montajlama imkanı veren enstrümanlar içermektedir. Üçüncüsü dahi bir ecnebi vasıta. Ama bunların önce sorti noktası katiyen Türkçe. Onun amacıyla Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı olarak Türki seferberliğini başlatarak hele gençlerimizin, yavrularımızın Türkçe’nin varlıklı, söz dağarcığıyla, o kültürüyle tanışmaları amacıyla temas soy imkanı seferber etmeye çalışıyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“BU BİR REKOR”

Konuşmasında Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Kütüphanesiz meslek kalmasın’ kampanyasını hatırlatan Icra Vekili Özer,”İstedik ki mecmu okullarımıza katalog yapalım. Biraz ilk lansman filminde Yavuz Bülent Bakiler hocamızın hayatından farklı enstantaneler ve sözler aktarıldığında orada bire bir lügat vardı. Ayrımsız ifadesi vardı. Bizim evlerimizin yüzdelik 95’inde hangi betik vardır hangi de kitabevi vardır. Elhamdülillah 2021 yılının böylelikle bu ülkenin şehirlerinde, köylerinde, ilçelerindeki parçalanmamış okullarda daha çok katalog var. İki ay üzere güdük sürede, 16 bin 361 kütüphaneyi yaptık. Tıpkı günde 272 kitabevi. Küçük bu tıpkısı rekor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların arkası sıra kurdele kesimi ile kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphane gezildi. Milli Eğitim Bilimi Bakanı Mahmut Özer yazar Çetin Bülent Bakiler’e tabela ile içerisinde karnelerinin olduğu ayrımsız albüm dürü etti.



Share: