Trabzon’da depremzedeler için poliklinik hizmeti başlatıldı

Trabzon’üstelik depremzedeler amacıyla poliklinik hizmeti başlatıldı

Trabzon İl Keyif Müdürü Melik Becerikli

“Depremzede polikliniğini şimdilik Mostra Hastanemiz kampüsümüzde kurduk”

“Bakanlığımızın istek ettiği branşlar oluşmak için alelhusus, Ortopedi, Us Cerrahi, Genel Cerrahi. Anestezi, Acil Tababet Uzmanı hekimlerimiz hareket bölgesinde”

TRABZON – Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde yaralananlar Türkiye’nin değişik şehirlerindeki hastanelere sevk edilerek otama altına alınırken, Trabzon’bile dahi şuana büyüklüğünde 392 sayrı araştırı edildi. Araştırı edilen hastalardan 24’ünün yatışı yapılırken, ciddi bakımlarda sökel bulunmuyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, zelzele bölgesinden gelenlere daha hızlı afiyet hizmeti yüklemek üzere şimdilik Camekân Hastanesi Kampüsünde ‘Depremzede Polikliniği’ kurulduğunu söyledi. Kankızıl, “O bölgeden gelen kardeşlerimize, dostlarımıza, vatandaşlarımıza henüz acul bakım verebilmek onların gönlünde bir dirhem olsun yer edinebilmek, işlerinin aksamadan yürümesi hesabına şimdilik bir depremzede polikliniği Göstermelik Hastanemiz kampüsümüzde kurmuş olduk” dedi.

Yordamlı, Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda özellikle Ortopedi, Us Cerrahi, Umumi Cerrahi. Anestezi, Ivedili Tıp Uzmanı gibi branşlarında hekimlerin zelzele bölgesine gönderildiğini belirtti.

İl Esenlik Müdürlüğü yerine mücadelenin içerisinde üzerlerine düşen görevi etme gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Maharetli, Samsun’dan Artvin’e, Bayburt’a varıncaya kadar umum illerle gelişigüzel birleştirme namına kestirmece 700 andıran personeli mıntıka illerle birlikte sarsıntı bölgesine gönderildiğini söyledi. Çevrimli “Ülkemizin başı sağolsun, kurtarılanlara ivedili şifalar diliyoruz. Ağır tıpkı uğraş veriliyor. Umum ekiplerimizle mecmu insanlarımızla 10 ilde yaşadığımız sarsıntı felaketinin mücadelesini vermekteyiz. Afiyet Bakanlığı, İl Esenlik Müdürlüğümüz adına mücadelenin içerisinde üzerimize sakıt görevi yapma gayreti içerisindeyiz. İlk günden itibaren bakanlığımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda hem dil materyal hem bile personel anlamında o bölgeye çıkartma yaptık. Bilcümle illere girmek amacıyla Urfa’dan Adana’ya kadar beherglas ilde arkadaşlarımızın fariza talimatı doğrultusunda hareketini oluşturduk. İlk etapta 112 ve UMKE ekiplerimizi gönderdik şu zaman sahada 40 araçla bunlardan 32 tanesi 112, 7 tanesi UMKE aracı gelmek için bunların personelleri 131 kişiyi önce aşamada gönderdik. Daha sonra 161 ve 177 kişiden oluşan iki grubumuzu uçakla ayrımsız grubumuzu Urfa’ya tıpkısı grubumuzu birlikte Adana üzerinden Maraş’a gönderdik. Daha sonradan gine kâm doğrultusunda Maraş’a 155 dirilik daha gönderdik. Gönderdiğimiz hep arkadaşlarımız fahri. Ilgiyle bu işe çevrilmiş olan arkadaşlarımız geride ene az o kadar daha fahri arkadaşımız bizde görev bekliyoruz diyerek sürekli telefonumuzu çaldırmakta. Bu hizmeti sadece bizim öz ilimizde değil birlik kesim illerimizde Samsun’dan Artvin’e Bayburt’a varıncaya büyüklüğünde tüm illerimizle gelişigüzel birleştirme ettik. Bu şekilde tahminî 700 yakın personelimizi bölge illerimizle alay malay o bölgeye göndermiş olduk. Revan personellerimiz içerisinde Bakanlığımızın irade ettiği branşlarda olmak amacıyla hele Ortopedi, Us Cerrahi, Umumi Cerrahi. Anestezi, Ivedili Tababet Uzmanı atılmak için aynı kısım branşlardan hekimlerimiz birlikte var. Bir zamanda hemşirelerimiz, sağlık memurlarımız var. Arılık personelimiz, güvenlik personelimiz teknik personelimiz şoförlerimiz sahada. beherglas çığır mensubu arkadaşımız şu dakika orada devletimiz, vatanımız, milletimiz namına can himaye evre hizmetini yürütmekte” şeklinde konuştu.

Depremin üçüncü gününden itibaren kendi imkanlarıyla mevrut hastalara esenlik hizmeti vermeye başladıklarını kaydeden Kankızıl, “Üçüncü günden itibaren bölgemize öz imkanlarıyla gelen vatandaşlarımız oldu. Onların ayrımsız kısmı hastanelerimizde kontrolden geçirildiler elan sonrasında birlikte aynı kısmı hastanelerimizde yatar duruma gelmiş oldu. 392 hastamız hastanemizde tetkik hizmeti almış durumda bunların 24’ü de şu zaman hastanede yatıyor. Bunaltıcı Bakımda hastamızın olmaması dahi mutluluk kaynağımız” diyerek konuştu.

Depremzedeler için şimdilik Dekoratif Hastanesi Kampüsünde ‘Depremzede polikliniği’ kurulduğunu ifade fail Kankızıl, “O bölgeden mevrut kardeşlerimize, dostlarımıza, vatandaşlarımıza daha acul hizmet verebilmek onların gönlünde birazcık olsun düz edinebilmek hesabına işlerinin tıkır tıkır yürümesi namına tıpkısı depremzede polikliniği şimdilik Numune Hastanemiz kampüsümüzde kurmuş olduk. İnşallah bunu başka hastanelerde dahi gerekseme durumuna göre yayacağız. Amacımız aceleci aynı şekilde o bölgede bastırık yaşamış felaketi görmüş kardeşlerimize koruyucu olabilmek” ifadelerini kullandı.

Share: