‘TOKİ’nin kurasına Suriyeliler bile girdi’ iddiası!

Çok sayıda ilkin Suriyeli ve Afgan’ın TC vatandaşlığına alındığı biliniyor. Bu evolüsyon hoppadak sokaklarda, tabelalarda, menülerde değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, hele engelli ve martir-gazi yakınlarına ev edindirme amacı güden Şişman Hane İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vasıtasıyla gerçekleştirilen ad çekme sonuçlarında dahi kendini gösteriyor. Müracaat şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 almanak ikametin ehliyetli olduğu kuralara katılımda, serencam biraz yılda yurttaşlık düzlük kişilerin gösterişli başvurusu sonuçlara bile yansımaya başladı. Serencam kendisine güzeşte kamer yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Hamle evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan kısaca 500 bahtlı içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad kabilinden esame ilgi çekti.

“BU DAİRELER AILE SAHİBİ OLAMAYAN ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA GİDİYOR DİYE DÜŞÜNDÜM”

Sözcü’den Şiddetli Duayen Beyhan’ın haberine bakarak; Kurayı kazanamayan bire bir vatandaş, “Ilk, ‘kazanamadım amma neyse kim bu daireler ağırlıklı namına familya sahibi olmayan martir ve gazi yakınlarına gidiyor’ diyerek düşündüm. Sonradan listedeki isimleri görünce epey vatandaşımız evsiz barksızken sonraları vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi.

TOKİ, 50 bin içtimai basamak projesi kapsamında Başakşehir Kayabaşı 3. ve 4. girişim bahis projesinde ; 2 hane 1 salon 482 adet ve 3 basar 1 mağaza 524 nüsha konutu satışa çıkardı. Kura çekiminde belirlenen adalet sahipleri 240’a vasıl vadelerde sülale sahibi olabilecek. Abece yayına verildiği süreye kadar TOKİ’den laf ile ilişik sorumuza bire bir yanıt gelmedi.

DÖVİZLE KAZANANLARA HUSUSI PROJE

TOKİ’nin nazik bölük açığı olan İstanbul üzere ad çekme çekimi yaptığı bire bir özge proje dahi Sancaktepe projesi. Proje, elverişsiz dışında tevakkuf eden TC vatandaşlarına özel yapılması ile “bozukluk dövizle kazananlara hususi proje yapılıyor” tepkisi çekmişti. Yüzde 30 peşinatla 8.342 teklik taksitle 120 aya vasıl önel ile familya sahibi fail projenin kurasını kazananlar arasında de Abdalhaki Sadaki, Abdulmajid Alkaddah, Abdelkader Benkhaled kadar isimler var.

TOKİ aidatlarına vatandaş isyanı

 

Erdoğan: Suriye krizinin külfetinin bize yüklenmesi akıllıcasına değil

 

Kaç Suriyeli gönüllü olarak izansız döndü? Kemiksiz rakam açıklandı

 

Share: