Bina ruhsatı düz çatı sayısı yüzde 22,5 azaldı 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakarak 2022’nin ilk 2 ayında belediyeler eliyle bina ruhsatı sunulan bina sayısı yüzde 22,5 ve kat sayısı yüzde 27,9 azaldı. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) almanak ev ihtiyacının 800 bin adede yaklaştığını açıklarken, TÜİK’mağara yılın birnci çeyreği amacıyla yayımladığı Bina İzin İstatistikleri’nde  eskimemiş konutlar amacıyla yapılan ruhsat başvurularının düştüğünü ortaya koydu.

2021’in geçmiş çeyreği ile kıyaslandığında 2022’nin eş ve mart döneminde belediyeler vasıtasıyla yapı ruhsatı verilen çatı sayısı yüzde 22,5, ofis sayısı yüzdelik 27,9, yüzölçümü ise yüzde 21,8’e düştü. 

“YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİNDE YÜZDELIK 10 ARTIŞ YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUZ” 

İnşaattaki bu tabloya rağmen bina kimyasalları sektörünün büyümeye devam ettiğini belirten Seramiksan Türkiye Koca Müdürü Mustafa Akbacı, “İMSAD marifetiyle yayımlanan Yapı Sektörü Raporu’nda, 2020’üstelik yapı kimyasalları üretiminde tıpkı önceki yıla bakarak yüzde 10 artım yaşandığını görüyoruz. Üretimin 6,15 milyon tona yükseldiği bina kimyasalları sektörü, bu ivmeyi kullanılmamış bölük arzının düşüklüğünden aldı. Çünkü yeni göz mübayaa evet da isticar hayali kuranlar, çareyi tadilatta buldu” dedi. 

“EĞİTİMLERLE İŞ KALİTESİNİ ARTIRMALARINA BINDI VERİYORUZ” 

Değişiklikler yaptıracak sülale sahiplerinin ahit ortamında oluşabilecek yıpranma payını bildirme aza indirgemek ve konforlu dirim alanları oluşturmak amacıyla dayanabilen, sürdürülebilir malzemeler tercih ettiklerini aktaran Akbacı,“Karı sahipleri daha ergonomik mekanlar gerçekleştirmek için, serbest banyo ve mutfakta değil, bütün yaşam alanlarında karoları değerlendirirken, bunları taşımak, çatı ve gereç ortada bütünlük kurabilmek nazik ayrımsız unsur haline geliyor. Burada orya ustalarının üs anlamda ustalıklarını konuşturması gerekiyor. Seramiksan kendisine tığ bile düzenlediğimiz kılgısal eğitimlerle onların iş kalitesini artırmalarına destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

50 SERAMİK USTASINA HUSUSI UYGULAMALI EĞİTİM

Ahşap, beton, saf taş görünümlü karoların salon, akak odası üzere mekanlarda trendleri yakalarken tıpkısı zamanda sağlam ve temiz bir çözüm sunduğunu belirten Akbacı  “Büyüyen tadilat pazarı, kalifiye ustalara ihtiyacı üstelik yanı sıra getiriyor. Tığ da çatı kimyasalları, karo ve vitrifiye ürünlerindeki uzmanlığımızı ustalarla paylaşabileceğimiz kılgılı eğitimler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde, seramik  alanındaki yetkinliklerini geliştirerek hisse senedi kalitesi ve rakiplik açısından meslektaşlarından tıpkı hamle öne geçmek talip ustalar amacıyla İzmir’deki Ödemiş bayimiz Akıllıca Yapı hareket birliğiyle terbiye semineri gerçekleştirdik. 50 ustanın katıldığı eğitime, karo ve yapı kimyasalları ürünlerinin teknik detaylarından bahsederek başladık. Arkası Sıra uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken konuları paylaştık” diye niteleyerek konuştu.

Yönetmelikte değişiklik! Maden Mezuniyet sahiplerine üç maaş süre verilecek

 

24 şehirin yarısından fazlasına eroin ruhsatı mevdu

 

Share: