VALİ ÖNER 69 BİNA, 44 SONRAKI, 13 TİCARETHANE VE DEPO YIKILDI

ARDAHAN Valisi Hüseyin Öner, Göle’bile meydana gelen 5.0 depremde 69 yapı, 44 dam ve 13 ticarethane ve deponun yıkıldığını söyledi.

Kıran ve Ivedili Boyut Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine bakarak, 27 Eylül günü saat 17.08’da, hat üssü Göle ilçesi olan 5.0 kadar hareket meydana geldi. Kavuşum 7 kilometre derinliğindeki depremde Göle’ye mecbur Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri etkilendi. Can kaybı olmayan depremde 2 dirilik hafif şekilde yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin benzeri kısmında cidar ve sıva çatlakları ile kâh binalarda kısmi yıkılmalar meydana geldi. Köylerdeki ahırların benzeri kısmı yıkılırken, ayrımsız kısmında hasar oluştu. Zelzele sonrası kilolu hasar gören Çullu köyü camisinin minaresi yıkıldı. Çullu köyünde üstelik 4 buzağı öldü.

5 KÖYE 50 ÇADIR KURULDU

Depremden bildirme çok etkilenen Göle ilçesine merbut Çullu, Esenyayla, Küçüktaltunbulak, Koyunlu ve Kuytuca köylerinde evleri hasar gören vatandaşlar için İl Facia ve Ivedili Buut Müdürlüğünce 5 köye hep 50 otağ kuruldu. VALİ ÖNER YER SARSINTISI ZARARINI AÇIKLADI

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, zaman depremden etkilenen 10 köyde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinleyen Ilbay Öner, Kuytuca köyünde matbuat mensuplarına izah yaptı. Depremde 69 binada çetin hasar olduğunu 44 ahır ile 13 tecimevi ve deponun yıkıldığını belirten Ilbay Öner, hasar belirleme çalışmalarının yarın sona ereceğini bildirdi. Kızılay’ın depremzedelere nevale ve sıcak çorba ikramında bulunduğunu tamlayan Öner, devlet olarak vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya müteveccih çaışmaların sürdüğünü tabir etti. Vali Öner, depremden etkilenen köyleri gezisinde çocuklara oyuncak dağıtarak onlarla da dostça etti.

Share: