Tekaüt maaşı 8 sene sonra kesildi, hangi yapacağını şaşırdı

Emekli maaşı 8 yıl bilahare kesildi, ne yapacağını şaşırdı

Kimlik numarası kullanılarak kurulan paravana şirketlerde sigortalı gösterilen 58 yaşındaki kadından 8 sene boyunca aldığı dünyalık faiziyle 205 bin TL adına gabi istendi

Aldığı tebligatla yadırgatıcı olan Serpil Kavurt:

“Tekaüt olduğum şirkette kimlik numaram kullanılarak beni kurdukları paravan şirketlerde sigortalı göstermişler”

ANTALYA – Isparta’üstelik güçlü ve SGK’dan tekaüt olan Serpil Kavurt’a bağlanan maaş, 8 yıl bilahare kesilip faiziyle 205 bin TL yerine kafasız ödemesi istendi. Mütekait olduğu şirkette kimlik numarası kullanılarak, kurdukları paravana şirketlerde sigortalı gösterildiğini öğrenen ve aldığı tebligatı açmasıyla şoka giren Kavur’ta amil adına ise kanunda öngörülen şartlar adına gelmediği halde, sahte hikmet ve belgelerle maaş bağlanması gösterildi.

İzmir’bile SGK’dan zor olan Serpil Kavurt uyumlu adına 8 yıl süresince aldığı tekaüt maaşı, 7 Aralık’ta mevrut bire bir tebligatla kesildi. Maaşın kesilmesine gerekçe olarak ise tebligatta kanunda öngörülen şartlar namına gelmediği halde, sahte hikmet ve belgelerle aylık bağlanması gösterildi. Ödenen 8 yıllık maaş tutarının ise faiziyle birlikte 205 bin 374 liralık 34 kuruş kendisine köylü ödemesi bildirildi.

Hastanede yatan benzeri yakınını musahabe amacıyla Antalya’bile mevcut Serpil Kavurt, 25 yıl süresince hususi sektörde sigortalı çalıştıktan sonradan 2014 yılında emekli olduğunu söyledi. 8 yıldır düzenli şekilde zor maaşını aldığını ifade eden Kavurt, ” Keyif güvencemden üstelik yararlanıyorum. Ama 7 dönem önce SGK’dan ayrımsız ihbarname geldi. Bu tebligatta emekliliğimin feshedildiği 205 bin TL borcum olduğunu öğrendim. Araştırdığım zamanda bu paranın 8 yıldır aldığım tekaüt maaşının karşılığı olan ayrımsız borçmuş. Avukat tuttum ve cezayla ilişik itirazda bulundum. Cebin ülkü açacağız” dedi.

“tekaüt olmak üzere yıllarca savaşım verdim”

Hangi aylık alabildiğini nede esenlik güvencesinden yararlanabildiğini belirten Kavurt, ” Lakırtı ve hipertansiyon hastasıyım. 3 sene ilk iri bir us ameliyatı geçirdim. Günce kullandığım 8 ilacım var. Bunları de gerçekleştirme edemiyorum. Önceleri seçme vukuf gelmedi, biranda maaşımın kesildiğini içeren tıpkı ihbariye geldi.Şuan zor değilim vasıfsızım. Bu mağduriyeti yaşamak zorunda mıyım. Emekliliği başlamak amacıyla verdiğim mücadelede ellerimin henüz nasırı geçmedi. Ellerimle madeni yağ taşıdım. Emeğimin karşılığı bu mu olmalıydı.Bunu anlayamıyorum” dedi.

“Yepyeni oldum felç geçiriyordum”

Emekliliğin feshedilmesinin nedenini araştırmaya bitmeme ettiğini anlatım eden Kavurt, ” En Üst çalıştığım, mütekait olduğum şirkette etiket numaram kullanılarak beni, kurdukları paravana şirketlerde sigortalı göstermişler. Hangi çalışan, çalışmış olduğu firmanın sigortasını nerden gösteriyor diye araştırı yapıyor mu. Karşılıklı çekinmezlik çerçevesinde ben işimi yaptım. Alnımın teriyle emekli oldum diyerek sevinirken bu durumla yüz yüze kaldım ve mağdurum. GİMER’e dahi şikayette bulundum. Bu parayı ifa şansım bulunmayan. Borcum var. Bu dava süreci çok uzayacak kabil görünüyor ama benim kaybedecek tıpkı günüm üstelik bulunmayan. Benim yiyip içmeden yaşamamam gerekiyor ülkü sonuçlanıncaya büyüklüğünde” diyerek konuştu. Kül insanların emekli olmak üzere çalıştığını kaydeden Kavurt, ihbarname zarfını açtığı antlaşma ise alışılmadık olduğunu belirtti.

“Firmanın hatası var”

Zarfı aldığında şifahane bahçesinde az daha felç geçirecek duruma geldiğini dile getiren Kavurt, ” Hangi yapacağımı bilemedim. 25 yılın karşılığında sen kıygın ol diyorlar bana. Benim bir tane gelirim zahmetli maaşım. Firmanın hatası var. Patronumun biri vefat etmiş biride ceza evinde. Birini arazi altından mı alıp geleyim. Biran evvel bu durumun çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Share: