TDP lideri Sarıgül’den TFF’ye davet

Türkiye Değiş Partisi (TDP) Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Ayak Topu Federasyonu’na seslenerek, gelecek sezonun ‘Cumhuriyet Sezonu’ car edilmesini istedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı dizi film ziyarette yatmak üzere Çankırı’ya geldi. İlk adına Çankırı E Tipi Tutkun Ceza İnfaz Kurumu önüne mevrut Sarıgül, af çağrısını yineledi. İlk yerine 9 Nisan’da bire bir af çağrısında bulunduğunu, bu çağrıdan sonradan Türkiye’birlikte 80’nin üstünde cezaevini gezdiğini ve gezmeye devam ettiğini anlatan Sarıgül, “Türkiye Değiş Partisi namına af talebimiz siyasi ayrımsız rica değil, kesinlikle ve banko vicdani ayrımsız taleptir” dedi. “Bizim devletimiz inanlı, merhametli, adil devlettir” diyerek devam eden Sarıgül, “İnanıyorum ki sosyal sulh üzere, beraberlik hukuku amacıyla cumhuriyetin 100. yılı affı banko çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

TFF’ye davet yaptı

Cumhuriyetin 100. yılı olduğuna değinen Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi yerine 2023 yılının katiyen cumhuriyet altını yılı olmasını teklif ediyoruz. Bütün siyasi partileri bu noktada birleşmeye ve eş karar almaya nida ediyoruz. 2023 yılı mutlaka ve mutlak cumhuriyet altını yılı olsun” dedi.

Türkiye Ayak Topu Federasyonu yönetimine üstelik seslenen Sarıgül, “Ayak Topu Federasyonuna çağrıda bulunuyorum. Önümüzdeki sezonu şimdiden zar edelim. Türkiye Ayak Topu Federasyonu, önümüzdeki sezonu banko ‘Cumhuriyet Yılı’ olarak car edelim ve cumhuriyetimizi kendimize yakışan ölçüler içerisinde ahali birliğiyle kutlayalım. Cumhuriyet Altını ve demokrasiyi seviyoruz. Senin cumhuriyetin, benim cumhuriyetim değil; inşallah hepimizin cumhuriyeti. Cumhuriyet Altını ve demokrasiye sahip çıkacağız” diye niteleyerek konuştu.

Açıklamanın ardından Sarıgül, esnafı konuşma ederek vatandaşlarla bire bir araya geldi. – ÇANKIRI

Share: