İran’ın Çarkıt Savunma Nazır Yardımcısı Ekberi espiyonaj suçlamasıyla idama mahkum edildi

İran’ın bozuk Savunma Icra Vekili Yardımcısı Alirıza Ekberi, İngiltere namına çaşıtlık fethetmek ve İran’a ilişkin muhteşem bilgileri bile bile ecnebi ihsas servisleri ile benimsemek suçlamasıyla idama mahkum edildi.

İran’ın sakat Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde Savunma Bakanı Yardımcısı yerine görev özne Alirıza Ekberi’nin İngiltere yerine ülkede çaşıtlık fayrap etmek ve İran’a ilgili yüce bilgileri kasten ecnebi ihsas servisleri ile katılmak suçlamasıyla idama mahkum edildi. Henüz ilk İran aleyhine çaşıtlık yaptığı gerekçesiyle 2019’üstelik tutuklanan Ekberi’nin Erdemli Mahkeme’nin hakkında verdiği idam cezasına müteveccih itirazı bile Yargıtay tarafından reddedilerek onandı.

İstihbarat Bakanlığı yayımladığı bildiride, “Alirıza Ekberi, ağız ağıza bilinçli ve gayeli tıpkısı şekilde ‘MI6’ adına aşina İngiltere’nin Bilinmedik İstihbarat Servisi’ne (SIS) talih için koskocaman bilgiler sağlayan İngiliz ihsas servisinin genişlik majör casuslarından biriydi” ifadeleri kullanıldı.

Ekberi’nin casusluk sürecine ilişkin vukuf sunulan bildiride, “Ülkemizin mühim ve hassas merkezlerinde İngiltere İstihbarat Merkezi üzere çalışan bir dil avcısı tayin edildi. İstihbarat Bakanlığı vasıtasıyla bahis konusu casusun İngiltere duyum merkezi ile elbette haberleştiği ve bildirişim ağları tayin edildi. Akıbet kendisine, akla yatkın zamanda ve ait adli makamın emriyle ajan tutuklandı ve adli süreçten geçtikten sonradan cezasına hükmedildi” denildi.

Ekberi’nin tıpkısı zamanda İngiltere vatandaşı olduğu biliniyor. – TAHRAN

Share: