TBMM YAŞLILARIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU DARÜLACEZE’Yİ ZİYARET ETTİ

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Bakım Yurdu Başkanlığı’nı ülfet etti. İncelemelerde bulunarak yetkililerden vukuf düz alt kurul üyeleri, Düşkünler Yurdu sakinlerinin taleplerini dinledi.

Yaşlıların hayatın değişik alanlarında yaşadıkları sorunların araştırılarak, alınması müstelzim tedbirlerin belirlenmesi üzere kurulan TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırı Komisyonu üyeleri, Şişli’deki Bakım Yurdu Başkanlığı’nı ziyaret etti. Encümen Başkanı SELIM Öğür İstanbul Saylav Erol Kayaç ve beraberindeki 19 mebus, iyileştirme merkezi ve yatakhanede incelemelerde bulunarak, yetkililerden hikmet aldı. Encümen üyeleri, Düşkünler Yurdu sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Erol Kaya’nın sohbet ettiği huzurevi sakinlerinden 91 yaşındaki zor doktor Cevat İlhami Kaya, “Çokça milletvekili, vekil arkadaşım var. İki cumhurbaşkanını üstelik yakından tanıdım. Siyasetin süresince oldum. Süleyman Demirel ve Cevdet Sunay ile tanıştım. Turgut Özal, Aydınlar Ocağı’nda üyemizdi. Herhangi Bir fırsatta görüşüyorduk. Mümasil irtibatlarımız seçme devir oldu” diye niteleyerek konuştu.

“TÜRKİYE YAŞLI BİR CEMIYET OLDU”Yarkurul Başkanı YANLIŞSIZ Öğür İstanbul Mebus Erol Kaya, TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu adına, 20’ye andıran amme kurumu, sivil toplum örgütü, darülfünun ve akademisyenleri dinlediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Kocaeli ve Bursa’bile birlikte geri çalışmaları strateji ettik. Dünyaya kat sayı olan, kısaca tıpkı asırı geçmişi olan Darülacezeyi konuşma edelim dedik. Sahadaki uygulamaları soldurmak için yola çıktık. Türkiye imdi Mürekkep Milletler’in tanımladığı şekilde, nemli tıpkı topluluk oldu. Acep 65 gözyaşı üstü üzere neler yapılıyor? Gündemimizde olan bir ebat. Türkiye’de şu anda 434 nüsha huzurevimiz var; kestirmece 25 bine mail insanımız buralarda yaşıyor. Temennimiz bu kurumların elan cıvıl cıvıl olması amma, asıl olan buraya gelmeden önce zat hayatlarını sürdürebilmeleridir. Darülacezeyi kurup bugüne büyüklüğünde gelmesinde emeğine geçen herkesi kutlama ediyorum. Raporlarımızı yazmaya başladık, tamamlandığında TBMM Başkanımıza sunacağız” diye niteleyerek konuştu. Yarkurul üyeleri, yapılan tike ve bilgilendirmenin ardından Darülaceze’den ayrıldı.

Görüntü dökümü————————Komisyon üyelerinin Bakım Yurdu’yi gezmesi-Erol Kayaç ve beraberindekilerin Darülaceze sakinleriyle dostça etmesi-Yarkurul Başkanı Erol Kaya’nın açıklamaları

-Düşkünler Yurdu için yapılan sokum ve brifing

Share: