Edip Ahmet Özalp, İstanbul’da ebedî uyku etti

Ayrımsız süredir amansız hastalık tedavisi gören edip N. Ahmet Özalp, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde 69 yaşında hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta 1953’te dünyaya mevrut Özalp, muallimlik, yayımcılık, gazetecilik ve bilgilik yazarı kendisine bir nice alanda say yaptı.

Osmanlı dönemi hars, edebiyat ve düşünüm eserlerinin bugüne kazandırılmasında balaban katkıları olan Özalp, Said Halim Ciddi, Filibeli Ahmed Hilmi, İzmirli İsmail Hakkı ve Şemseddin Sami kabilinden metanetli haddinden fazla nadir fikir ve incelik adamlarının eserlerini baştan yayınlama konusunda gösterişli çalışmalara imza attı.

Eser neşirlerinin yanında araştırma ve tetkik alanındaki çalışmalarıyla dahi kültür ve gökçe yazın dünyasına önemli katkılarda mevcut idareci edip, 2017’de Soylu Fazıl Düşün- Araştırma ödülüne derece görüldü.

Özalp, ayrıca aralarında “Türkülerden Seçmeler”, “Türk Manilerinden Seçmeler”, “Türk Ninnilerinden Müntehabat” ve Yâren Halit Karay’ın eserlerinde sansür konusunu ele düzlük “Okları Kırılmış Kirpi”nin bulunduğu birçok eseri gökçe yazın dünyasına kazandırdı.

Share: