Sportif balıkçılar “bildirme nazik sazanı” yakalamak amacıyla yarışıyor

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Saftirik Oyun Balıkçıları ve Tabii Hayatı Siper Derneğince (KAMADER) Sapanca Gölü’nde düzenlenen “15. Uluslararası Sazan Sübvansiyon Yarışması” başladı.

Eşme Sahili’nde cemaziyelevvel sektör kuralarının çekilmesinin peşi sıra yarışacakları noktalara yerleşen 36 takımdaki 144 sportmen, zaman oltalarını suya attı.

Kartepe Pınar Sahili, Serdivan Esentepe ve Sapanca Izdıraplı Deresi bölgelerinde katakulli sallayan yarışmacılar, 20 yargıcı ve 20 memur nezaretinde 7 ahit gece gündüz savaşım edecek.

KAMADER Başkanı Açık Deniz Uztürk, AA muhabirine, gelişigüzel yıl şişman bandaj gören yarışmada bu yıl 3’ü sıkıntılı dışından 36 takımın savaş ettiğini söyledi.

Yarışmacıların oltalarını suyla buluşturduğunu tamlayan Uztürk, “28 Ilk Teşrin cuma gününe büyüklüğünde buradayız. Bu sene 15’incisini düzenlediğimiz yarışmanın rekoru 23,5 kilogram. Bu yıl 30 kilogramları bekliyoruz.” dedi.

Uztürk, yarışmada uluslararası arenada sınama sahibi sporcuların birlikte meydan aldığını vurgulayarak, “Tuttukları balığı fotoğraflayıp, video çekimini ve tedavisini yaptıktan bilahare suya reddetme ederler. Bizim yarışmamızda balığın ölümüne neden olmak da diskalifiye sebebidir. Onun için acun standartlarında bir yarışma.” ifadelerini kullandı.

” Türkiye’bile sportif balıkçılık çokça gelişti”

Yarışmalar sebebiyle Türkiye’birlikte sportif balıkçılığın haddinden fazla geliştiğini aktaran Uztürk, “Bence böyle yarışmaların daha birlikte artarak devam etmesi lazım. Yılda bir değil, beş altı yarışma olması gerekir. Yüzlerce takımlarımız var. Onlara birlikte bu fırsatı atfetmek geçişsiz. Farklı yerlerde yapılan organizasyonları domestik yönetimlerin desteklemesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Yalova’dan gelen yarışmacı Rıdvan Dinamik de Sapanca Gölü’nde yarışmanın, baskı ve ayrımsız o kadar dahi hararetli olduğunu rapor etti.

Yaklaşık 15 yıldır sazan avcılığı yaptığını anlatan Zinde, “Balığın vurduğu devir alarmın çalması çokça iri coşku. Alelacayip tıpkı ihtisas. 2019’birlikte bir numara olduk, felek olursa bu sene de hedefimiz birincilik. Sunma azından adım yazmak.” diye niteleyerek konuştu.

Share: