Tarım lisesi öğrencileri önce tohumları toprağa bıraktı

– Ekincilik lisesi öğrencileri önce tohumları toprağa bıraktı

ADIYAMAN – Adıyaman’birlikte 2022-2023 eğitim talim sezonunda açılan Ekincilik Lisesi’nin (Ziraat Teknolojileri Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi) öğrencileri önceki tohumları toprağa bıraktı.

Pandemi dönemi ve Rusya- Ukrayna Savaşıyla Dünya’dahi artan tarım ve tarım ürünlerinin önemi, Ülkemiz birlikte henüz birlikte arttı. Bir taraftan zirai kayran ve üretim artarken, değişik yandan yetişek de üstelik tarıma henüz çok önem verilmeye başlandı. Takkadak erdemli öğretimde değil ortaöğretimde birlikte ekincilik ve gıdayla ilişkin okullar ve bölümler yaygınlaşıyor. Tarım eğitimini evleviyet haline getiren Milli Yetişek Bakanlığı, 2022-2023 eğitim bilimi ve öğretim yılında Adıyaman’da Ekincilik Lisesi (Tarım Teknolojileri Mesleki ve Beceri Küçük Asya Lisesi) kurdu. İlk yılda ekol kontenjanı ağız ağıza doldu. Tarım Lisesi öğrencileri tarımı çabucak teorikte değil, kılgısal eğitim bilimi ile öğreniyor. Meslek binasının beraberinde bulunan 40 dönümlük alana öğrenciler buğday utanmaz. Milli Terbiye Müdürü Ramazan Aşçı ve öğrenciler ilk tohumları toprağa bıraktı.

Milli Terbiye Müdürü Ramazan Lokanta konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, “2022-2023 yetişek tedrisat yılında Ekincilik Lisemizi açtık. Şuan öğrencilerimizle alay malay buğday ekimi yapıyoruz. Burada 40 dönümlük bir arazimiz var. Bu arazimizde buğday ekimini gerçekleştireceğiz. Bunun birlikte 15 dönümlük alanda limonluk, Gölbaşı ilçemizde ise 100 dönümlük alanda Antepfıstığı bahçesi oluşturacağız. Buraya ektiğimiz ve elan sonra hasadını yapacağımız buğdaydan elde ettiğimiz unla bile Perre Uygulama Oteli’nde ki fırınımızda aldatmak yapacağız. İlimizdeki 20 bin öğrenciye aşındırmak veriyoruz. Onların ekmeğini da oradan karşılayacağız. Adıyaman’ın çocukları hem öğrenim yapmış olacak hem tarımı öğür olacak hem bile bu ülkenin ekonomisine yardım sunacak. Öğrencilerimizi kılgısal tarımın içine koyacağız. Ekincilik ülkemizin öncelikli konularındandır. Bakanlımızın de önceliğidir” dedi.

Öğrenciler ise, dersleri hem kuramsal hem de kılgısal kendisine işlediklerini söyledi. Tohum ekimi sonrasında öğrencilere muhtelif tarım aleti hediye edildi.

Share: