Tamire bırakılan motoru çalıp parçaladılar

Tamire bırakılan motoru çalıp parçaladılar

Çaldıkları motorun sakınım parçalarını alıp işe haylaz parçalarını ormana attılar

MUĞLA Muğla’nın Marmaris ilçesinde onarım üzere bırakılan motoru çalarak yarıcı hırsızlar, motorun parçalarını alıp işe hızlı parçalarını ise ormanlık alana attı.

Olay, Beldibi Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, mahallede motor tamirciliği eden Oğuz Güllabi’a tıpkı müşterisi onarım amacıyla motor getirdi. Müşterisine motorun mekanik aksamı arızası olduğunu ve yapımın etraflı süreceğini söyleyen Uyanık, motoru alarak aksiyon yerinin yanındaki alana bıraktı. Akşam saatlerinde gelişim yerini kapatarak evine giden Güllabi art komşusunun ormanlık alanda motor parçalandığını belirtmesi üzerine şüpheye düşerek anında hisse senedi hesabına gidip motorları taharri etti. Namına tamir üzere bırakılan motorun yerinde olmadığını ayırt eden Cingöz bu kere ormanlık alana giderek parçalanan motoru kontrol etti. Motorun kendisine tamirat amacıyla bırakılan motor olduğunu fark fail motosiklet tamircisi Jandarma, motosiklet sahibini arayıp durumdan bilgilendirerek durumu 112 Evgin Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar konusunda bölgeye mevrut polis güçleri ekipleri yaptıkları incelemelerde motorun rezerv kıvılcım sayılabilecek kısımlarının çalındığını işe hovarda parçalarının ise olay durumunda bırakıldığı tespit etti. Polis Güçleri ekipleri motoru çalarak parçalan şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla emek başlatırken, tamirci Kurnaz ise duruma reaksiyon gösterdi.

“Pandemiden bilahare hırsızlık olayı belimizi büktü”

Pandemi döneminde edisyon günler geçirdiklerini ve arakçılık olayının da kendisini zorladığını tabir eden motosiklet tamircisi Oğuz Jandarma, “Tamir amacıyla getirilen motoru diğer motorlar kadar gelişim yerimin beraberinde mevcut park yeri alanına bıraktım. Elan sonraları işlerimi bitirince evime gittim. Henüz sonradan dal hatim komşum aradı ve ormanlık alanda motor parçaları bulunduğunu, benim dükkanda yarım yamalak olup olmadığını sordu. Ego da anında dükkana gidip taharri ettiğimde motorun yerinde olmadığını gördüm. Ormanlık alana baktığımda ise bana onarım üzere bırakılan motorun yırtık işe avantaj parçaların alınmış kalanının üstelik etrafa saçık olduğunu gördüm. Çabukça polisi aradık geldiler araştırmalarını yaptılar motorun sahibi da geldi kendi motorunu tasdik etti. Olaydan sonraları kasaba güvenlik kameralarına baktık. Tıpkısı minibüs ortamında dört beş yaşama iki saate mail izlemişler düz tespiti yapmışlar. Hep elden ayaktan çekildikten sonradan dükkanlar kapanınca motoru alıp gitmişler. Müşterim doğru yerine motorunu soruyor ben yanıt veremiyorum. Yetkililerden arzu ediyorum motoru çalanları de çalınan parçaları de bulsunlar ayrımsız dakika önce. Ego geçimimi onarımcılık yaparak sağlıyorum. Çocuklarımın rızkını buradan çıkarıyorum. Filhakika pandemi ve yangınlar derken belimiz sunturlu büküldü. Şimdi üstelik bu hırsızlık olayları bizi döküntü etti. Müşterinin zararını karşılayacak gücüm da bulunmayan” şeklinde konuşarak yetkililerden müzaheret istedi.

Orman yangınlarında uymazlık gören alanların yeniden yeşillendirilmesi çalışmalarında Marmaris’te bulunan Kazasız Kul Olamaz Projesi ekibi olayın takipçisi olduklarını ve tıpkı dakika önce hırsızların yakalanmasını düş ettiklerini belirttiler.

Share: