Amasya elması Sedir kürsüsünde

SELIM Tümen Amasya Saylav Mustafa Levent Karahocagil, Amasya elmasının yalnızca Türkiye’de değil acun çapında tanındığını söyledi.

Karahocagil, Meclis’te yanına getirdiği kasa kasa Amasya elması ile basın toplantısı düzenledi.

Amasya elmasının sadece Türkiye’de değil dünya çapında maruf bire bir yemiş olduğunu tamlayan Karahocagil, “Amasya zıpzıp elmamızın yeryüzü mehabetli özelliğinden biri, aynı kısmı kırmızı bir kısmı yeşil. Kabuğu teferruatlı olup yalan ve etki benzeri elma. Ayrıca Amasya bilye elmamızın aroması, tadı, kokusu farklı bölgelerde yetişen elmalarla kıyaslanamayacak kadar pir.” dedi.

Geçen yıl Amasya Valiliği ile Amasya Tecim ve Uran Odasının girişimleriyle Amasya çöreği ile semaverinin, coğrafi işaretle tescillendiğini hatırlatan Karahocagil, çiğde, hünnap pekmezi, Yassıçal çuha dokuması, Gediksaray dokuması ile Amasya balının, coğrafi bel tescil işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Amasya çiçek bamyası üzere Avrupa Birliği coğrafi meni başvurusunun yapıldığını dile getiren Karahocagil, Amasya Tecim ve Sanayi Odasının, “şehzadeler şehri” Amasya’ya destek olduğunu, çalışmalarıyla Amasya eşrafının takdirini kazanmaya bitmeme ettiğini vurguladı.

Share: