Muğla haberleri | Bodrum’da zabıta ekiplerinden fırın ve pastanelere denetleme

Bodrum’dahi zabıta ekiplerinden fırın ve pastanelere teftiş

61 fırın ve unlu mamuller işletmesi denetlendi

MUĞLA – Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde teftiş gerçekleştirdi. İşletmelerde gıda denetimlerinin birlikte hıfzıssıhha kontrolleri bile yapıldı.

Halkın sağlığını zılgıt edebilecek seçkin cins aksi koşulun önüne geçmek amacıyla kaza genelinde sık sık denetleme eden Polis Müdürlüğü ekipleri, serencam namına fırın ve unlu işlenmiş üretim ve satışı gerçekleştiren işletmeleri denetledi.

Bodrum forma ile Gümbet Mahallesinde 61 fırın ve unlu mamuller işletmesini denetleyen ekipler atlatmak, poğaça ve simit üzere ürünlerin gramajlarını denetlerken tesislerdeki istihsal hijyen koşullarını, çalışanların bone ve ellik takıp takmadıklarını de arama etti.

Zabıta ekipleri marifetiyle yapılan denetimler esnasında 7 işletmeye genel temizliğin yetersizliğinden ekolojik ortam, Zabıta Aplikasyon Yönetmeliği gereğince tespit tutanağı tanzim edildi. Bire Bir işletmenin üstelik ruhsatsız yerine ticari faaliyette bulunduğu tayin edilirken Ruhsatsız İş Yeri Tutanağı tutularak Şehremaneti Icazet ve Denetim Müdürlüğü’ne vacip kanuni işlemlerin yapılması amacıyla gönderildi.

İşletmelerden bazılarını hıfzıssıhha kuralları üzerine uyaran Bodrum Belediyesi Polis Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin önümüzdeki günlerde dahi devam edeceğini ve el sağlığını gözdağı edecek değme tip huysuz koşulun önüne döndürmek istediklerini bildirdi.

Share: