Uğrun yapıların yıkımı sürüyor

Muğla’nın Milas ilçesinde gizliden gizliye yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında imara mugayir olduğu belirlenen yapıların yıkımına bitmeme edildi.

Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Milas Belediyesi Marifet İşleri Müdürlüğü ekipleri, çaktırmadan olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen yapıların yadımlama çalışmasını yürütüyor.

Belediye ekipleri Gökbel Mahallesi Molla İbrahim Koyu’nda, ormanlık düz içerisine 300 metrekarelik tıpkı alanda deniz manzaralı yerine izinsiz mensur edilen taş lüp yıkımını gerçekleştirdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gazetecilere, çevresi gökçe ve yeşil ile süslü Milas’ın güzelliklerine eş çıkmak ve natürel dengeyi arkalamak için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Tokat, doğanın tahribatına bozukluk olacak habersizce uygulamalarla mücadelelerine meydanlık vermeden devam edeceklerini vurguladı.

Öte yandan, katabolizma çalışmalarının önümüzdeki hafta üstelik Kıyıkışlacık Mahallesi Zeytinlikuyu mevkisinde devam edeceği öğrenildi.

Share: