Tacizcisini öldüren liseli Azra’nın duruşmasında şahit okul müdürü dinlendi

KARS’ın Arpaçay ilçesinde, kendisini 3 yıldır taciz ettiğini kanıt ettiği Birdal Doğan’ı (40) karye meydanında tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla 12 sene hapisle yargılanan ve evvel duruşmada boşaltma edilen lise öğrencisi Azra Erdağ (18) davasının ikinci duruşmasında ekol müdürü Ç.M. tanık namına dinlendi. Ç.M. ifadesinde “Azra’nın amcası ve dayısı köyde bir kişinin kızı huzursuz ettiğini ve kaçırma durumunun olmasından kontekst bizim bile okulda ve pansiyonda gerekli önlemleri almamızı istedi. Tığ birlikte durumu ekol polisine bildirdik” dedi.

Olay, 1 Mart’birlikte Arpaçay ilçesi Kardeştepe köyünde meydana geldi. Martir Açık Deniz Yılmayan Anadolu Lisesi 11’inci dershane öğrencisi Azra Erdağ, karye meydanındaki çeşmede hayvanları sularken yanına 3 yavru babası Birdal Doğan geldi. 3 yıldır zihayat kızı taciz ettiği öne sürülen Doğan, iddiaya göre, Azra Erdağ’a, “Seni kaçıracağım, kendime eş yapıp, sonradan de satacağım” dedi. Bu sözler üstüne Erdağ, Doğan’ı, babasına ilgilendiren yanındaki ruhsatsız tabancayla vurdu. Vücuduna 4 mermi çıkıntı fail Doğan, olay durumunda hayatını kaybetti. Görüngü sonrası gözaltına alınan Azra Erdağ, tutuklandı.

Hakkında 12 sene mahpushane cezası istemiyle sevgili açılan Azra Erdağ, 5 Temmuz’ta ilk kez bilgili karşısına daha çok. Kars 1’inci Pahal Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunmasını özne Azra Erdağ beraatini istedi. Birdal Doğan’ı bile bile ve kasten öldürmediğini belirten Erdağ, “Babama ilgili hayvanları çeşmeye götürdüm. Birdal Doğan karşıma geçip ‘Seni kaçıracağım, kendime eş yapacağım. Sonra seni başkalarına satacağım’ diye sözler söyledi. Elhak 3 yıldır bütün erinçsiz ediyordu. Beni kaçırması üzere birilerine servet da vermişti. Onun korkusundan okulda maket bıçağı ve biber gazı taşıyordum. O dolaşma da annem ve abim hastaneye gideceği amacıyla okula gitmedim ve babama yardım etmek için köyde kaldım. Hayvanlara akarsu içirmek amacıyla çeşmeye gittim ve yanıma zırh aldım. Çeşmede benim yanıma mevrut Doğan, bana güç hakaretlerde bulundu. Ben dahi yanımda taşıdığım silahı çıkarıp korkumdan gözümü kapatarak şiddetli ettim. Maksadım korkutmaktı. Onun yüzünden okulumu tamamlayamadım. Eğitim Bilimi hayatım yarım yamalak kaldı. Tüvana yaşta hapse girdim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKMahkeme heyeti, ‘haksız ayrımsız fiilin meydana getirdiği kızgınlık veya acı elemin etkisi altında’ cinayetin işlendiğini, sanığın konusunda atılmış suçun mahiyet ve mahiyeti, delillerin toplam olması, suça sürüklenen çocuğun (SSÇ) beyyine karartma ihtimalinin bulunmaması, tevkif himaye tedbirinin istisnai uygulaması gereken ayrımsız hazırlık olması, tutuklamadan muhtemel kasıt ve gayenin adli taharri tedbirlerinin uygulanması ile elde edilmesi mümkün ise öncelikli adına adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının usul kuralları mucibince muktezi oluşu, SSÇ’nin dosya kapsamı itibarı ili aleyhindeki mevcut tanıt durumu ve mevkuf kaldığı süre dikkate alındığında bu aşamadan itibaren orantılık ve itidal ilkeleri gereğince fenomen tarihinde 18 yaşından yoz olan Azra Erdağ’ın tahliyesine değişmeyen verdi.’AMCASI VE DAYISI OKULDA TEDBİR ALMAMIZI İSTEDİ’Lise öğrencisi Azra Erdağ bugünkü duruşmasına katılmadı. Tarafların avukatlarının katıldığı mahkemede yalnız o dönemin okul müdürü olan Ç.M. şahit adına dinlendi. Ç.M. ifadesinde “Azra’nın amcası ve dayısı köyde tıpkısı kişinin kızı huzursuz ettiğini ve kaçırma talebinin olmasından ufuk bizim birlikte okulda ve pansiyonda muktezi önlemleri almamızı istedi. Tığ da durumu meslek polisine bildirdik. Elan sonra okulda yapılan aramada tıpkısı maket bıçağı bulundu ve bu maket bıçağının bile Azra’ya ilişik olduğu belirleme edildi. Ailesi ile yapılan görüşmede, Azra’nın okula maket bıçağı ile gidip geldiğini bildiklerini söyledi. Ben bu olaylara ayrımsız şahit olmadım okuldaki diğer öğretmenlerden duydum” diye niteleyerek konuştu.

Azra Erdağ’ın tutuklanmadan yargılanmasına devam edilmesi kararı veren mahkeme heyeti, başka tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı 16 Şubat 2023’e erteledi.

Share: