Taliban yönetimi, Türkiye’de bulunan Afgan mülteciler amacıyla gök bilimi gönderiyor

Afganistan, Türkiye’deki Afgan mülteciler için harekete geçti. Taliban, Afganistan Kafile ve Mülteciler Bakanlığı’ndan aynı heyetin Afgan mültecilerin durumunu yoklamak amacıyla gelecek hafta Türkiye’ye gideceğini açıkladı. Afganistan Barhana ve Mülteciler Nazır Yardımcısı Mohammad Arsala yaptığı açıklamada, Afgan mültecilerin durumu ve Afganistan’a dönüşleri konusunda Türk makamlarıyla yaptıkları görüşmelerde tıpkı sonuca varmadıklarını anlatım ederek, bu konuda daha bir anlaşmanın olmadığını aktardı.

SON DURUMNLARINI VE SORUNLARINI ÖĞRENECEKLER

Arsala, Türkiye’den taleplerinin, mültecilere maruf uluslararası hukuk ve adam hakları temelinde Türkiye’deki Afgan mültecilere kolayca sağlanması olduğunu belirterek, gelecek hafta içerisinde Afgan mültecilerin durumunu ve sorunlarını aramak üzere Türkiye’ye gideceğini açıkladı.

DÖNÜŞLERİYLE İLGİLİ DETAYLAR BILE ELE ALINACAK

Mültecilerin dönüşü, yaşadıkları mesail ve onlara arkalama üstüne gelişigüzel konuda ayrıntılı görüşmeler yapılacağını aktaran Arsala, tüm sorunların dikkate alınacağını anlatım etti.

Taliban, Afgan göçmenlerin zorla hudut dışı edilmesini menetmek için ilkin İran ve Pakistan girmek amacıyla bitişik ülkelere heyetler gönderdi. Türkiye’deki Afgan Mültecileri Sübvansiyon Derneği’nin istatistiklerine bakarak, Türkiye akıbet 7 ay ortamında yaklaşık 40 bin Afgan mülteciyi sınır ötesi etti.



Share: