Su sıkıntısı dallı güllü mahalleyi sevindiren tetebbu

Akarsu sıkıntısı tüvana mahalleyi sevindiren istikşaf

MANİSA – Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesinde yaşanan akarsu sıkıntısını sona erdirecek daha bereketli içme suyu istikşaf çalışması tamamlandı. Sondajdan alınan numunelerin olumlu çıkması halinde mahalleye okunabilen su verilebilmesi amacıyla çalışmaya başlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine sadık Çamlıca Mahallesine elan mübarek akarsu duyurmak yerine başladığı tetebbu çalışmalarını tamamladı. Yeni sondaj çalışmasında ehliyetli suya ulaşıldığı ve göstermelik alınarak teste gönderildiği açıklandı. Sonuç yıllarda süratle nüfusu artan mahallede içmece suyu tam gelmediği amacıyla sık sık kesintilerin yaşandığı mahallenin mağduriyeti dahi yapılan himmet ile kaldırılmış olacak.

Manisa Akarsu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, toprak genelinde vatandaşlara dimdik ve akıcı içmece suyu temini konusundaki çalışmalarına ivinti kesmeden bitmeme ediyor. MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Yunusemre ilçesine sadık Çamlıca mahallesine ulaşan suyun daha bereketli ve okunabilen olmasını seçmek için yeni bir içme suyu kaynağı kazandırmak için başlatılan araştırma çalışmaları tamamlandı. Taharri çalışmalarını İçme Suyu Dairesi Başkanlığından Idarehane Müdürü İlker Kılıç birlikte izlem etti. Alınan göstermelik teste gönderildi ve sonuçlar bekleniyor. Müspet sonuç alındığı takdirde, mahalleye henüz artağan ve okunabilen içmece suyu yaymak hesabına muktezi bağlantı yapılması amacıyla proje çalışmalarına başlanacak.

Muhtar Çetinkaya: “Su çıkarıldı sorunumuz çözülecek”

mahalle muhtarı Mevlüt Çetinkaya, “Mahallemizin su sorununu halletmek amacıyla MASKİ Umumi Müdürlüğü eliyle sondaj çalışması yapıldı ve akarsu çıkarıldı. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün tevessül etmek üzere düzentileme veren herkese teşekkürname ediyorum” dedi.

Share: