Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndan Türkiye’ye portatif röntgen cihazları

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA), mazi açıklama yaparak Türkiye’birlikte meydana gelen sarsıntı felaketi sonrasında Türkiye’ye portatif tıbbi röntgen cihazları gönderdiğini ve göndermeye bitmeme edeceğini duyurdu. UAEA antrparantez binaların strüktürel hasarını görmek için ‘tahribatsız sınav ekipmanı’ ihtiyacını değerlendirdiğini vurguladı.

Avusturya merkezli UAEA, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısını etkileyen 6 Gücük Ay depremleri sonrasında bu hafta içinde seyyar tıbbi röntgen cihazları gönderdiklerini ve arttırma destek paketiyle göndermeye bitmeme edeceklerini ifade etti. Açıklamada “İlk müstacel bindi paketinde, UAEA, ülkenin sorumluluk altındaki tıbbi müdahale sistemini güçlendirmek amacıyla ivedi müzaheret olarak Türkiye’ye mobil ve etkin X-ray cihazları gönderdi” denilerek arttırma cihazların gelecek günlerde tedarik edilip gönderileceği rapor edildi.

UAEA açıklamasında ati günlerde ulaştırılacak bindi paketi üzere şu ifadelere yer verdi;”UAEA önümüzdeki haftalarda Türkiye ve Suriye’ye X-ray cihazları ve maharet destek üstelik dahil kalkmak için elan fazla bindi paketi göndermeye hazırlanıyor. Çalım ve iki ülke, ayrıca binaların yapısal hasarını gitmek için tahribatsız test ekipmanı ihtiyacını üstelik değerlendiriyor.”

Share: