Nemli adamın tarifsiz mutluluğu

Bolu’de eşinin infirak ettiği 81 yaşındaki adamın çocuklarıyla birlikte edisyon şerait altında yaşadığı virana sülale, hayırseverler vasıtasıyla yıkılarak yeniden yaptırıldı. 6 ay sonradan yıpranmamış evlerine yerleşen Sert ve çocuklarının mutluluğu gözlerinden okundu.

Bolu merkeze vabeste Yakabayat köyünde eşi tecezzi ettikten sonra 9 ve 11 yaşlarındaki iki çocuğuyla gelişigüzel defolmak üzere olan evde kıpırdak Halit Dik’ın (81) yüzü hayırseverler yardımıyla güldü. muhtar İbrahim Metyar, aileye yardım sağlanması için durumu Köroğlu Gençlik Teşkilatı Başkanı Mahmut Alan’a iletti. Muhtarın daveti üzerine köye revan Kayran, Yalçın ailesinin yaşadığı lüp fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesaplarından yayınladı ve yardımseverlere çağrıda bulundu. Düz’ın çağrısıyla hayırsever tıpkısı yüklenici, gelişigüzel çalıştığı aksiyon adamlarıyla alay malay evi yıkarak yenisini ayırmak istediğini belirtti. İş makineleriyle lüp yadımlama işlemi başlatıldıktan sonraları Sarp ve 2 çocuğu kullanılmamış evleri yapılana kadar ayrıksı tıpkısı eve yerleştirildi.

6 ay bilahare yıpranmamış evlerine yerleştiler

Halit Sert ve çocukları, hayırseverler eliyle yaptırılan ve içerisi planlı evlerine 6 ay sonraları kavuştu. Izdırap şartlarda yaşadıkları habbe durumunda yeni aynı eş bulan Yalman ailesinin mutlulukları gözlerinden okundu. Apotr olanlara teşekkür eden Halit Yalçın, “Bire Bir başladılar. 1 ayda lüp dışı bitti. lime lime de diğerleri tamamlandı. Devletimden ve milletimden Tanrı razı olsun” dedi.

Aileyi yıpranmamış evlerinde müzakere eden Köroğlu Toyluk Teşkilatı Başkanı Mahmut Düzlük ise, “Evi gördüğümüzde çok üzüldük. Ego üstelik sosyal medya hesabımdan paylaştım. Henüz bilahare bir müteahhit ile arkadaşları evi yaptırmak istediklerini söylediler. Evi yıktık ve 4 aylık sürede bitirildi. Habbe mobilyası, perdesi, betonu bütünü tıpkısı esnafımız tarafından karşılandı” diye konuştu. – BOLU

Share: