Sonuç dakika bilgi: Sivas’ta hırsızlık üzere girdiği evdeki kadını öldürmekle suçlanan maznun bilgili karşısında

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde hırsızlık üzere girdiği evdeki kadını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Sivas 1. Bunaltıcı Ukubet Mahkemesinde tanıdık duruşmada, Erzincan T Tipi Sadık Ceza İnfaz Kurumunda vakfedilmiş bulunan sanık N.K. (26), müştekiler ve canip avukatları hazır bulundu.

Sanık N.K, ifadesinde, görüngü günü amcasının oğluyla birlikte olduğunu, alkol ve maden madde kullandığını, sonrasında ise evine anbean uyuduğunu iddia etti.

Daha sonra babasının uyandırmasıyla olaydan anaç olduğunu istikbal süren sanık, ifadesini şöyle sürdürdü:

“Görüngü günü üzerimde boz pantolon, al kazak ve sarı montgomer vardı. Babam beni uyandırıp olayı anlattığında olayın sorumlusu kendisine kıyafetlerimden kıran beni söylediklerini anlattı. Bu sırada da kendimde değildim. Karakola anlatım isnat etmek üzere evden çıkmıştım, polisler beni aldılar. Atılmış suçlarla alakam yoktur, eve girmedim, maktulü öldürmedim ve telefonunu almadım. Beraatimi ve tahliyemi dilek ediyorum.”

Maktul D.T’nin babası B.Y. ise “Sanığın daha ilkin bile sabıkaları vardır. Çocuğumu kaybettim, bire bir acıyı başkası yaşa istemiyorum. Adalete güveniyorum, sanıktan şikayetçiyim.” dedi.

Maktulün annesi Z.Y. da sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

“Fenomen günü eşimle telefonda görüntülü konuşuyorduk”

Maktulün kocası E.T. ise şunları kaydetti:

“Görüngü günü eşimle telefonda görüntülü yerine konuşuyorduk. Bu sırada eşim bana odadan ses geldiğini söyledi. Telefon ve kamerası örtüsüz olarak odaya her an ışığı yaktı. Odada benzeri molekül olmadığını görünce mutfağa akla yatkın geçti, bu sırada telefonu elinden düştü. Telefon eşimin elinden düşmeden evvel ayrıntılarıyla, soluk montlu benzeri kişinin evde olduğunu gördüm ancak bu kişinin yüzünü görmedim. Telefon düştükten bilahare kapandı ve aynı elan açılmadı.”

E.T. henüz sonraları civarda oturan tıpkı akrabasını arayarak evlerini arama etmesini istediğini, hisse senedi arkadaşlarından üstelik polisi aramalarını istediğini anlattı.

Eşinin öldürüldüğünü akrabalarından öğrendiğini belirten E.T, sanıktan şikayetçi olduğunu anlatım etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına değişmeyen vererek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması üzere duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Şarkışla ilçesinde 26 Şubat’ta Yukarımahalle’de oturan 24 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi D.T’nin komşuları, kadını evinde yaralanmış halde bulunca polise haber vermiş, eve mevrut polis ve sağlık ekipleri, bıçakla yaralandığı belirlenen D.T’yi hastaneye kaldırmıştı. Zinde eş, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Polis ekipleri, olayın arkası sıra lüp yakınında hareketlerinden şüphelendikleri N.K’yi gözaltına almıştı.

Kadının kocasının akrabası olduğu öğrenilen yabansı, evvel ifadesinde hırsızlık amacıyla girdiği evde D.T’yi bıçakla öldürdüğünü itiraf etmişti.

Share: