Sivas’ta kadavradan organ aktarımı yapıldı

Sivas’ta kadavradan organ aktarımı yapıldı

Bir şeb vakti hayatı değişti

Sivas Cumhuriyet Altını Üniversitesi Esenlik Hizmetleri Aplikasyon ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Organ Aktarımı Merkezi benzeri hastaya daha düş ışığı oldu

SİVAS – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Esenlik Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Organ Nakli Merkezi bir hastaya elan imge ışığı oldu.

Kurulduğu günden itibaren liyakatli operasyonlara imza atan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Keyif Hizmetleri Uygulama ve Araştırı Hastanesi adından küçümseme ettirmeye devam ediyor. 6 yıldır diyaliz hastası olan Emrah Çıpa’e Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Afiyet Hizmetleri Aplikasyon ve Araştırı Hastanesi bünyesinde mevcut Organ Aktarımı Merkezi’nde yapılan kalburüstü operasyonla kadavradan böbrek nakli yapıldı. organ aktarımı yapılan Çıpa, ” Bana bu böbreği veren aileye ve ameliyatımı başarılı tıpkı şekilde gerçekleştiren ekibe çokça teşekkür ediyorum” dedi.

“Şişman bir fedakarlıkla akşam geç saatlerde bu nakli gerçekleştirdiler”

Konuya ilişik açıklamalarda kâin Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ” Kestirmece iki yıl önce açmış olduğumuz Organ Nakli Merkezimizde 15’inci böbrek naklini gerçekleştirdik. Ekibimiz kadavradan tıpkısı nakil yaptı. Gerçekleştirilen muvaffakiyetli operasyondan sonradan hastamızı felah ile taburcu edeceğiz. Şişman ayrımsız fedakarlıkla şeb geç saatlerde bu nakli gerçekleştirdiler. Ben bu özverili çalışmadan etraf bilcümle ekibe teşekkürname ediyorum” dedi.

“Hastamıza bir şeb vakti kadavradan nakil yaptık”

Gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Süleyman Çalıştırıcı yaptığı açıklamada ” Merkezimizde açıldığı günden bu yana bir nice hastaya liyakatli nakil ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamıza bir akşam vakti kadavradan nakil yaptık. Hastamızın bilcümle kan parametreleri alışılagelen durumda ve böbreği çalışıyor. Kendisini taburcu edeceğiz. Bu başarılı ameliyatın arkasında serbest ayrımsız ekibin emeği var. Emeği geçen herkese haddinden fazla teşekkür ediyorum ve hastamıza şifa diliyorum” diye niteleyerek konuştu.

“O anda şişman aynı bahtiyarlık yaşadım”

Nakil yapılan tutkun Emrah Çıpa ise yaptığı açıklamada “6 yıldır diyaliz hastasıyım ve bire bir gece vakti aktarım amacıyla beni aradılar. O anda büyük aynı mutluluk yaşadım. Bana bu böbreği veren aileye ve ameliyatımı kalburüstü ayrımsız şekilde gerçekleştiren ekibe çokça teşekkürname ediyorum” diye niteleyerek duygularını tabir etti.

Share: