Hacamat tedavisi muafiyet sistemini güçlendiriyor

Sivas Numune Hastanesi Anadan Görme ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniğinde vazifeli Uzman Dr. Hedef Yerliyurt, hacamat tedavisinin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Yerliyurt, yaptığı kayıtlı açıklamada, ahali beyninde “hacamat” olarak üstelik tanımlanan yürek tedavisinin etraflı yıllardır özellikle veca tedavisinde makbul anadan görme yöntemlerden birisi olduğunu belirtti.

Tedavi yöntemi karşı bilgiler veren Yerliyurt, “Hususi adına tasarlanmış kupaların uygulama bölgelerinde vakumlanarak bekletilmesi ve sonrasında aşağı ve üstünkörü kesiklerin atılması disiplinine dayanmaktadır. Ekşimik atılması sonrasında bölgeler yeniden kupa ev kapatılmakta ve kanın vücuttan hariç atılması sağlanmaktadır. Kap ve derialtında biriken vücuda uymazlık veren pahal metallerin, toksik maddelerin özel vakumlu kupalar ile üst dışına alınma işlemidir.” ifadelerini kullandı.

Yerliyurt, hacamat tedavisi olanların sevimsiz algınlığı ve grip olma olasılığının oldukça düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda kümeli yoğun esrar ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer, dem üretimi ile vazifeli organları uyarır, ağrıları giderir. İleride oluşabilecek beklenen hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Metabolizmayı düzenleyerek bağışıklığı güçlendirdiğinden uyumlu yaptıranlar, çokça kalın enflüanza ve antipatik algınlığına yakalanmaz.”

Share: