Sivas domestik haberi: Sivas’ta Toplu Taşımaya Yapılan Zamma Öğrenciler Tepki Gösterdi

Sivas’ta toplu nakil araçlarına yapılan zamlara, öğrenciler başta olmak için vatandaşlar büyük aksülamel gösterdi. Vatandaşlar fiyatların beraberinde defa sayılarının az olduğunu, durakta haddinden fazla çok beklediklerini ve otobüslerin tıklım tıklım meşbu olduğunu söyledi. Darülfünun öğrencisi Mustafa Eksiksizlik Gerçeker ise, “Lanet olsun. Bursumuz 850 TL, 350 lirası yola gidiyor. Bu bizim amacıyla boğuk bire bir uzanım. Biricik temennim bursumuza de bindirim gelsin dahi yer azından birbirine denk gelsin” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partili Sivas Belediyesi Sedir toplantısında alınan değişmeyen ile şişman transfer fiyatlarına zam yapıldı. Yapılan bindirim sonrası kent içi 7.90, mektepli 4.90, açacak içi ise 10 TL oldu. Üniversite içerisinde ise KYK 1.90, KYK açkı içi 3, kampüs 1.25, kampüs çevirgeç içi ise 2 TL oldu. Yurttaş ise zamlar sonrası belediyeye tepki gösterdi.

“BİZİM İÇİN SIKINTILI BİR EBAT”

Darülfünun öğrencisi Mustafa Eksiksizlik Gerçeker gelen zammı şöyle eleştirdi:

“Ah olsun. Bursumuz 850 TL, 350 lirası yola gidiyor. Bu bizim için boğuk tıpkısı kapsam. Yegâne temennim bursumuza bile bindirim gelsin birlikte genişlik azından birbirine balya gelsin. Sabahları 3 modül otobüs almıyor beni ve işe geç kalıyorum. Seferleri sabahları az buçuk daha artırırlarsa çokça bereketli olacak. Ego de hem hareket yerinden bağırtı yemem hem dahi okuluma dahi geç kalmam. Demin otobüs bekleyeceğim ve okula geç kalacağımı düşünüyorum.”

“ZAMLARI GERİ ÇEKSİNLER”

Sair öğrenciler ise otobüs biletine yapılan remiks için şunları söyledi:

-Otobüs fiyatları bayağı zamlandı. Öğrenciler bile bu durumdan şikayetçi. Düşürülsün, bu büyüklüğünde zamma gerek yok. Otobüslere hala haddinden fazla çok binen var. Ben söz gelimi deminden otobüse bindim tıklım tıklım doluydu. Camlar üstelik boş değil koku ahzetmek zor oluyor. Duraklarda belki fire saat bekliyorum. Bindiğimde da yer bulamıyorum.

-Zaten 3 lirayı yumruk veriyorduk demin 5 liralık oldu. Basit benzeri şehirde yaşadığımız üzere henüz çakaralmaz olması gerekmiyor mu diyerek soruyorum başkanımıza. Seferler da bir iki bu konuda bire bir çalışma yapılması geçişsiz.

-Meslek çıkışı çokça kalabalık oluyor. Yoğunluktan dolayı otobüslerin çoğu almıyor. Hem de çok aşkın bekliyoruz. Noksan saat beklediğimiz oluyor. Umumi namına şikayetçiyiz.

-Zamlar aşkın geliyor. 3 lirayı dahi print veriyorduk. Hoşur bire bir şehre bakarak haddinden fazla pahalı otobüsler. Otobüs seferleri bile beş altı, hareketli olduğu için binemiyoruz.

-Bence şu zaman öğrenciler amacıyla er bire bir zamdı. Zira burs ve krediye remiks gelmedi. Öğrenciler bu durumda mağdur oldular.

-Otobüs fiyatları âdeta arttı, paramız yetmiyor. Tamlık 7.45 mektepli 5.95 oldu. 8 lira otobüse verilmez. Zehir. Zamları hoşgörüsüz çeksinler.”

Share: