7. Efsaneler Kupası’nın şampiyonu Antalyaspor oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen “7. Efsaneler Kupası” futbol turnuvasında finalde Galatasaray ile karşılaşan Antalyaspor, sahadan galip ayrılan topluluk oldu.

Antalya’de Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelin futbol sahasında gerçekleştirilen “Efsaneler Kupası” turnuvası, Türk ve Alman çarkıt futbolcuları bire bir araya getirdi.

Turnuvaya, 38 gözyaşı üstü oyunculardan oluşan Antalyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Hannover 96, FC Nürnberg, FC Adler, ATFF ve Dünya Iletişim Araçları takımları katıldı.

Türk-Alman dostluğunu pekiştirmeyi amaçlayan turnuvaya, sporseverlerin yakından tanıdığı Sabri Sarıoğlu, Ailton, Emre Aşırılmış, Samet Aybaba, Ziya Doğan, Hikmet Karaman, Dünya Turan, Mürtefi Zitouni ve Erman Tığ kadar bozuk adlı futbolcular ile Galatasaray Kulübünün bozuk başkanı Kahraman Dik kabilinden isimler katıldı.

Turnuvanın açılış maçında başlama vuruşunu Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz yaptı. Ayrıca Almanya’nın Adana Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık da amade bulundu.

8 takımın mücadele ettiği 7. Efsaneler Kupası’nı, Galatasaray’ı finalde penaltılarda 4-2 yenen Antalyaspor kazandı.

Turnuvayı Hannover 96 üçüncü yerine tamamladı.

Ayrıca turnuvada yapılacak çekilişlerde elde edilecek gelir ise lösemili çocuklara bağışlanacak.

Share: