SELIM Tümen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Artvin’de konuştu

SELIM Parti Umumi Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Avrupa zaman gelecek kışı pekâlâ geçireceğini düşünürken ülkemizde çarklar dönüyor, fabrikalar çalışıyor. Temas dönme yeni fabrikalar ve kombinasyon sanayi bölgeleri Türkiye’da devreye alınıyor.” dedi.

Demiröz, DÜRÜST Parti İl Başkanlığınca Borçka Baraj Gölü kıyısındaki tesislerde planlı “2023’e Makul Site Buluşmaları” programında, Artvin’birlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

DOĞRU Öğür’nin 3 Kasım’de iktidardaki 20. yılını doldurduğunu anımsatan Demiröz, “Yönetimi devraldıktan sonraları 20 yıl savaş veren DÜRÜST Öğür öncelikle vesayet ortaklarını çökertti. Bu vasilik ortakları kim matbuat vesayeti, sermaye vesayeti, etki vesayeti, bürokratik vesayet, askeri vasilik, vesayet vesayet. ‘Hiçbir madde eskisi üzere olmayacak.’ diyen Sayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın üstelik dediği kadar bu vasilik odaklarının tamamı Türkiye’den sökülüp atıldı.” diyerek konuştu.

Demiröz, DOĞRU Tümen iktidarında ülkenin değme yönüyle kalkınma hamlesi içerisine girdiğini belirterek, 20 yılda Türkiye’nin haddinden fazla ferah tıpkısı noktaya geldiğini söyledi.

Bu süreçte el erki, özgürlükler alanında çok güzel işlemler yapıldığını, yatırımlarla Türkiye’nin zenginleştiğini kaydeden Demiröz, “15 seçimi yoğun kazanan dünyada ihtimal üstelik tek fırka, biricik sivil sosyete kuruluşu, 12 milyon üyesi olan benzeri öğür olarak dünyada meze sahibi olan aynı YANLIŞSIZ Öğür. Tığ 20 yıldan sonraları neler yapabileceğimizi, Türkiye’nin 100 yılının imdi hangi olacağını kategorik 85 milyon insanımız ile birlikte hem dünyaya hem büyüklük yaşayanlarına açıklama yazar onları üstelik ikna edecek şekilde 16. seçime gidiyoruz. İnşallah 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı seçip Halk İttifakı ile beraber bu ülkeyi nice yıllara taşıyacağız.” dedi.

“165’e mail ülkeye keyif malzemesi yardımı bile yaptı”

Birlik dünyayı etkileyen müstevli ve ardından yaşanan Rusya ve Ukrayna savaşı ile beraber dünyadaki ticari gelişmeler ve ekonomideki duraklamanın Türkiye’üstelik dahi hissedilir hale geldiğini rapor eden Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iktisadi problemleri ihtimal birlikte genişlik abat aşabilen veya aşacak olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. İzlediği sağlık politikalarıyla salgını haddinden fazla dolgunca aynı şekilde atlatan Türkiye, zat vatandaşları dışında bu ülkede olup da kendi ülkelerine başvurmak isteyenleri ülkelerine götürdü. Dışarıdaki vatandaşlarımızı bile yurda getirdi. Antrparantez 165’e mail ülkeye keyif malzemesi yardımı birlikte yaptı. Sonrasında cenk sırasında hem Avrupa hem Rusya ile izlediği yöntem çerçevesinde dünyada adından alay ettiren liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın idrak meşgul davranışı ile ülkemiz savaşın getirdiği sıkıntıları bertaraf edecek bire bir durumda. Avrupa bugün gelecek kışı lacerem geçireceğini düşünürken ülkemizde çarklar dönüyor, fabrikalar çalışıyor. Gelişigüzel dönüş yıpranmamış fabrikalar ve birleştirme endüstri bölgeleri Türkiye’bile devreye alınıyor. Rastgele ne büyüklüğünde ‘Fabrika kuruldu gören var mı?’ diyenler olsa da Türkiye’üstelik değme dolaşma fabrikalar açılıyor, tevhit sanayi bölgelerinde müteharrik sayımız şu anda Türkiye’da 31 milyon kişiyi güzeşte ve yaratıcı bire bir ülkemiz var.”

Demiröz, Türkiye’dahi sanayi endeksinin yüzde 76-77’lerde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bizim imdi yapacağımız takkadak mahdut gelirli grupların gelirlerini arttırmak kim buna bile alınan tedbirlerle Meclis’te aldığımız yasalarla hemencecik devam ediyoruz. Erke haddinden fazla fiyatlı olmasına rağmen katıksız gazlarda bugün evlerde yüzdelik 83’ünü devlet akçalanmış ediyor. Yüzde 17’sini vatandaştan alıyoruz. Sanayi kesiminde, KOBİ’lerde yüzdelik 75’ini doğal gazın sübvanse ediyoruz, geriye artan yüzdelik 25’ini sanayiciden alıyoruz. Elektrikte yüzdelik 65’ini sübvanse ediyoruz. Tığ bu şekilde ülkemizdeki insanlarımızın bu sıkıntıdan aynı zaman önceki geçerek 2023’te çokça henüz şen bir seviyede yaşantısını sürdürmesini sağlayacağız.”

Vedat Demiröz, konuşmasının peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Programa, AK Parti Artvin Mebus Erkan Balta, Kars Mebus Yunus Kılıç, Giresun Saylav Fehamet Münevver, Ardahan Saylav Orhan Atalay ve gâh MKYK üyeleri dahi katıldı.

Share: