ABD’den Ukrayna’ya 89 milyon dolarlık müzaheret

BENDE Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna topraklarının patlayıcılardan arındırılması ve insancasına konularda destek için 89 milyon dolarlık müzaheret yapılmasının planlandığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan mukayyet açıklamada, “Nezaret, Ukrayna Hükümetine, Rusya’nın acımasız savaşının yarattığı patlayıcı kalıntılarının kere açtığı müstacel insanca zorlukların üstesinden gelmesine arkalamak üzere 89 milyon dolarlık FY 2022 finansmanı mizan niyetini açıkladı” denildi.

ÇOK SAYIDA MAYIN VE PATLAMAMIŞ BOMBA VARAçıklamada, çekişme zımnında bir nice bölgede canlı mayınların ve patlamamış cephanenin bulunduğu tabir edildi. Açıklamada şu ifadelere saha verildi:

“Rusya’nın yasadışı ve sebepsiz yere Ukrayna’yı karışma etmesi, ülkenin nazik bir bölümünü karaca mayınları, patlamamış mühimmat ve umum yapımı patlayıcı cihazlarla doldurdu. Moskof aktörler eliyle Ukrayna’üstelik gördüğümüz şekilde halk yapımı patlayıcıların grotesk kullanımı, elan geçmiş Suriye’de sadece DEAŞ ile ilişkilendiriliyordu. Bu patlayıcılar bol ekincilik arazilerine erişimi engelliyor, baştan nesir çabalarını geciktiriyor, yerinden edilmiş toplulukların evlerine dönmesini engelliyor ve masum Ukraynalı sivilleri öldürmeye ya bile sakat bırakmaya devam ediyor. Ukrayna Hükümeti 160 bin kilometrekarelik arazinin okkalı olabileceğini hesap pusulası ediyor. Bu büyükçe Virginia, Maryland ve Connecticut eyaletlerinin toplamı büyüklüğünde benzeri alana tekabül etmektedir.”

Share: