Safranbolu’da “Kendi Kentimde 1 Bölüm Turistim” Uygulaması Başladı

Safranbolu Belediyesi’nin “Zat Kentimde 1 Çevrim Turistim” uygulaması zaman başladı. Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün gayrı ilçelerinde durma fail vatandaşların Safranbolu’yu şanlı ve tarihi yapılarıyla tanıması üzere birleştirme edilen gezinin ilkine, Safranbolu Şehremini Elif Köse da katıldı.

Üstü örtüsüz otobüs ile saat 11.00’da Pakt-ı Milli Demokratlık Meydanı’ndan debi fail kol, rehberin anlatımı eşliğinde Bağlar bölgesi üzerinden Hıdırlık’a geldi. Burada onlara çay ikramı yapıldı. Daha bilahare Tarihi Çarşı yürüyüşüne sâdır vatandaşlar, Kazdağlı Meydanı’nda otobüse binerek Pakt-ı Milli Demokratlık Meydanı’nda geziyi tamamladı.

Safranbolu Şehremini Elif Köse, “Makro olan bu kentte yaşayanların bu kentin değerini bilmeleri ve bu site için bilgelik sahibi olmaları” ifadeleriyle projenin önemine dikkat çekti.  Kişi Kentimde 1 Dönme Turistim projesini daha önceki oluşturduklarını ancak pandemi nedeniyle 2 senedir yapamadıklarını belirterek, “Tığ turistik tıpkısı kentiz ve haricen gelen misafirlerimize Safranbolu’muzu anlatıyoruz. İlaveten şehrimizde hararetli ve Tarihi Çarşı’yı müşahede ya üstelik teferruatlı kendisine dinleme fırsatı elde edememiş özlük vatandaşlarımıza üstelik anlatalım istedik. Arz önemlisi birlikte bu bence, kendi değerlerimizi önceki bizim bilmemiz, özümsememiz ve gelenlere anlatabilmek adına şuurlu olmamız gerekiyor. artık şayet fırsatımız olursa ve okullar da kabul ederse, öğrencilerimizle da bu gezileri yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğünden yapılan duyuruda, rastgele çarşamba yapılacak geziye karışmak isteyenlerin, Safranbolu Belediyesi web sitesinin duyurular kısmında düzlük düz başvuru formunu doldurması ve Ahali Masalarına doğrulama etmesi istendi. Kontenjanın 30 dirilik ile tutkun olduğu hatırlatıldı.



Share: