Kızılay duraksız keyif araçları evvel dönme 600’den aşkın depremzedeye ulaştı

Kızılay hareketli sağlık araçları önce çevrim 600’den aşkın depremzedeye ulaştı

ANKARA – Kızılay tarafından yer sarsıntısı bölgelerine gönderilen 6 müteharrik sağlık ara bulucu kıyamet bölgesine ulaştığı önce gününde 627 depremzedeye ulaştı.

Kızılay, afetin serian peşi sıra içki temini ile başlattığı afiyet desteğini bölgeye gönderdiği etkin esenlik araçları ile sürdürüyor. Alelhusus rustik kesimde depremzedelerin birinci adım afiyet hizmetleri alabilmeleri için gönderilen 6 mobilize afiyet ara bulucu kıran bölgesinde önceki gününde 627 depremzedeye ulaştı.

Tam kuvvetli, içerisinde taharri, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum işlev testi yapılabilen cümbüşlü sağlık araçlarında, deneyimli fahri hekimler alelhusus merkezlere ulaşamayan kırsal bölgedeki hastalara ulaşarak muayenelerini yapmaya başladı. Araçlarda iki hekim, bire bir abla, bir ruh bilimci ve bir röntgen teknisyeni bulunuyor. Vesait, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye’da gezmen sağlık hizmeti veriyor.

Mobil diş kliniği üstelik afetzedelerin hizmetinde

Mobil afiyet araçlarının beraberinde işlek diş kliğini de hizmete sunan Kızılay, Gaziantep’in Islahiye ilçesinde diş hastanelerine erişimi olamayan afetzedelere ivedili durumlarda bakım veriyor. Süreç içerisinde gönüllü diş hekimlerinin katkıları ile bu hizmetin üstelik yaygınlaştırılması planlanıyor.

Afetzedelerin seçme cins ihtiyacının karşılanması amacıyla seferber olan Kızılay beslenme hizmetlerinin beraberinde müzaheret dağıtımları, psikososyal destek hizmetleri ve mobil afiyet araçları ile destekleyici rolünü sürdürüyor. Keyif Bakanlığı koordinesinde yürüteceği bir numara evre esenlik hizmetlerinde faal afiyet araçları ile hele köylerdeki depremzede vatandaşlarımıza bakım verecek.

Mobil sağlık araçlarının konumları şu şekilde bulunuyor

Kahramanmaraş’ta Piazza AVM belirgin alanı, Hatay’da Kavim Bahçesi, Adıyaman’da Şambayat Köyü Malatya’da Botaş 13. Çerge Şehir, Osmaniye’dahi Arıcaklı Köyü, İnderesi Köyü, Savranlı Köyü, Gaziantep’te Sayburun Köyü, Altınova Köyü, Çocuklar Köyü, İncegedik Köyü.

Share: