Rafael Nadal’a bakarak yılın sporcusu Lionel Messi

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, kendisinin dahi adaylar arasında gösterildiği Laureus Dünya Spor Ödülleri’nde yılın ayvaz sporcusu kendisine Arjantinli felek futbolcu Lionel Messi’nin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Spor dünyasının yer prestijlileri arasında kabul edilen Laureus Acun Spor Ödülleri’nin adaylarını toplumsal paylaşım sitesi Instagram hesabından değerlendiren Nadal, “Laureus Ödülleri’nde, yılın ayvaz sporcusu adayları arasında baştan gösterilmekten itibar duydum ama Lionel Messi, bu ödülü oldukça sen hak ediyorsun.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Avustralya Açık ve Fransa Belirgin’ı kazanarak bütün grand slam turnuvası şampiyonluğu sayısını 22’ye yükselten Nadal, Laureus Dünya Spor Ödülleri’nde yılın çıkışına imza atan sporcular arasında gösterilen vatandaşı taze tenisçi Carlos Alcaraz’a da destek verdi.

Messi, sabık yıl FIFA Acun Kupası’nda gösterdiği üstün performansla Arjantin’in 36 yıl sonraları şampiyonluğa ulaşmasında başrolü oynamış ve turnuvanın yeryüzü bol oyuncusu seçilmişti. 19 yaşındaki Alcaraz ise biri KÖLE Bariz oluşmak için sabık yıl 5 turnuvadan zaferle ayrılarak acun sıralamasında zirveye çıkan yeryüzü uşak tenisçi olmuştu.

Laureus Acun Spor Ödülleri’nde, yılın erkek sporcusu adayları ortada, Nadal ve Messi’nin yanında Kylian Mbappe, Stephen Curry, Armand Duplantis ve Max Verstappen düz alıyor.

Share: