29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Kocaeli ve Bartın’de 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Sakarya site merkezindeki Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen kutlama töreni, çekinmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Dokunaklı Oktay Kaldırım’ın günün mazmun ve önemini tamlayan konuşmasının arkası sıra öğrenciler şiir okudu.

Yaşlılar, ayrıntılar ve kadınların üstelik katılma gösterdiği tören, askerler, gaziler, öğrenciler, sporcular, açıkgöz, polis, AFAD, itfaiye, 112 ekiplerinden oluşan saraka geçişiyle sona erdi.

Törene, İl Garnizon Komutan Vekili Miralay Ercan Gülden, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Heybetli, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Osman Köse, politik partilerin devlet başkanları, çekicilik müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzce

Düzce’üstelik Valilik Meydanı’ndaki Anıtpark’ta düzenlenen merasim, tevakki etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende mütekellim Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumhuriyetin 99. sene dönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi.

Gurur ve mutluluk yaşadıklarını belirten Atay, “Bugün mazlum devletlerin sesi olan bir devletimiz varsa Cumhuriyetimizi kuran milli can kuşu, milli zihin ve milli duruş sayesindedir.” dedi.

Tören, Düzce Cahillik Spor İl Müdürlüğü tekvando ve el oyunları ekiplerinin gösterileri, Düzce Belediyesi Mehter Takımının marşları ve komando er birliğinin silahlı merasim geçidiyle sonuç buldu.

Zonguldak

Zonguldak’ta Vali Mustafa Tutulmaz’ın tebrikleri kabulüyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Madenci Anıtı önündeki törenle bitmeme etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra konuşan Vali Tutulmaz, Cumhuriyet Altını Bayramı’nı iri tıpkı sevinç, coşku ve heyecanla kutlamanın sadık gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tutulmaz, Amasra’bile eroin ocağında meydana gelen patlamaya değinerek, şunları kaydetti:

“Bu müessif olayın halkımızda yarattığı matem havasının bitmeme ettiğini hissettiğimiz bu günlerde hayatını kaybeden madencilerimizin manevi anısına gocunmak, değerli aileleri ve vatandaşlarımızın hassasiyetleri üstelik ayn önünde bulundurularak Bakanlıkla yapılan istişare sonucunda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı tebrik, tören ve etkinliklerinin Bartın Valiliği ile aynı doğrultuda şekillendirilmesinin akla yatkın olacağı değerlendirilmiştir. Konuyu saygıdeğer halkımızın bilgilerine arz etmek isterim.”

Atatürk’ün liderliğinde özgür benzeri yurt, ziyalı ayrımsız gelecek önünde birçok cephede pres koşullar altında ölçülü ve binlerce martir verilerek kazanılan Milli Mücadele’nin peşi sıra Cumhuriyetin kurulmasının, tarihin kaydettiği ender ve yüce başarılardan biri olduğunu tamlayan Tutulmaz, bağımsız milletvekili Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu iri fedakarlık, atılganlık, azim, inanç ve kararlılığın eseri olarak doğduğunu sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunmasının arkası sıra merasim, mütenevvi etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve küçümseme yürüyüşüyle sona erdi.

Kocaeli

Kocaeli’üstelik Vilayet uğrunda düzenlenen törende Ilbay Seddar Zor, Büyükşehir Belediye Reisi Tahir Büyükakın ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, tören aracından vatandaşları selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ilbay Zor, şişman ayrımsız imparatorluğun küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır uygarlık seviyesi hedefine duyulmak ve onu terk etmek üzere 99 yıldır tıpkısı azim, denge ve ruhla varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden bu yana hemen büyüdüğünü ve serencam yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın arz ruhlu ekonomisine ve ordusuna ehil ülkeleri arasına girdiğini vurgulayan Ağır, “Zaman çıktı Türkiye herhangi bir alanda dünyayla rekabet edecek altyapıya sahiptir. İçinde 2023, 2053 ve 2071 kabilinden tarihi hedefleri barındıran Milli Uygulayım Bilimi Hamlesi ile sayısal teknolojide, otomotivde, kimya ve ilaçta, sentetik zekada dünya öncüsü olma hedefiyle faziletkâr teknolojili, erdemli ekleme zer yerel ve milli üretim amacına yönelik çalışmalarımızı de lahzada sürdürüyoruz.” diyerek konuştu.

Vali Müşkül, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaştığında bölgede ve dünyada yepyeni ayrımsız dönemin de başlatılacağını dile getirerek, “İnanıyorum kim bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak. Türkiye akıbet yüzyılda ve sonraki yüzyıllarda her alanda adını ve gücünü tarihe yazdırmaya devam edecektir.” dedi.

Çetince’un konuşmasının ardından memleket genelinde planlı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mehteran ve ahali oyunları gösterileriyle bitmeme fail izlence, tören geçişinin ardından sona erdi.

Törene, AK Fırka Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker Hastalığı, Sami Şarap ve Cemil Kumarhane, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Karabük

Karabük’te Ilbay Fuat Gürel’in tebrikleri kabulüyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Şehir Meydanı’ndaki törenle bitmeme etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra Ilbay Gürel, başta Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk oluşmak için kül şehitleri rahmetle yad etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu törende, şiirler ve kompozisyonlar seslendirildi, mütenevvi spor ve umum oyunları gösterileri sunuldu.

Kutlamalar merasim geçişiyle akıbet buldu.

Törene, Ilbay Gürel’in eşi Şiddetli Aras Gürel, YANLIŞSIZ Öğür Karabük Mebus Halk Ünal, Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Şehremini Rafet Vergili, YANLIŞSIZ Fırka Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı Abdullah Şarap, özge tören düzeni üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bartın

Bartın’birlikte Cumhuriyet Altını Meydanı’nda düzenlenen merasim, Vali Nurtaç Arslan’ın alanda bulunanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Arslan, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 99. kuruluş sene dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Vali Aslan, 29 Teşrinievvel’in, milletin eke tarihindeki sunma balaban dönüm noktalarından biri olduğuna meni ederek, “29 Ilk Teşrin bizim onur günümüzdür. Kavim egemenliğine dair olan Cumhuriyetimiz, bu coğrafyada milletimizin varoluş mücadelesinin en düşündürücü eseridir. Geçmişimize gururla geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla ivaz vermeyeceğinin arz işlek ifadesidir.” diyerek konuştu.

Cumhuriyet Altını Bayramı nedeniyle planlı yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği izlence, tören geçişiyle sona erdi.

Bolu

Bolu’bile Il Meydanı’nda düzenlenen merasim, gocunmak duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunduktan sonra konuşan Vali Erkan Tığ, tarihi nice zaferlerle komple aziz Türk milletinin Başkumandan Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve topyekun mücadeleyle kazandığı, dünyada eşi bire bir olmayan balaban zaferi neticesinde kurulan Cumhuriyetin 99. sene dönümünü kutlamanın saygınlık ve gururunun yaşandığını kaydetti.

Tören, el oyunları ve mehter gösterileriyle devam etti.

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri ikram edildikten bilahare koşuk, kâtiplik ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kutlama programı merasim geçidiyle son buldu.

Bolu 2. Komando Tuğgeneral Komutanlığı ile Bolu İl Jandarma Komutanlığı Güvenlik Komando Er Bölüğünde memur askerlerin İzzet Baysal Caddesi’nde marşlar söyleyerek yaptığı intikal deste gördü.???????

Share: