Real Madrid’in söylence futbolcusu Amancio Amaro hayatını kaybetti

Dünyanın arz balaban efsaneleri ortada gösterilen Amancio, Bire Bir zamanda Real Madrid’in onursal başkanıydı. 14 mevsim boyunca Real Madrid forması giyen Amancio, Cümle dünya futbolu üzere yaşıt ayrımsız isim oldu. 1966’bile Brüksel’deki Heysel Stadyumu’nda Real Madrid’in kazandığı Altıncı Avrupa şampiyonluğunda onun imzası vardı. Fırkacı karşısında takımının önce golünü o kaydetmişti.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Amancio, Real Madrid formasıyla 9 sefer La Liga şampiyonluğu, 3 posta Kral Kupası şampiyonluğu ve 1966 Avrupa Kupası’nı kazanmıştı. 471 nöbet formasını giydiği Real Madrid namına 155 gol kaydetti, 2 sefer ligde gol kralı oldu. İspanya Milli Takımı’nın formasını da 42 sefer giyen Amancio, İspanya’nın önce Avrupa Ayak Topu Şampiyonası şampiyonluğunda takımın tıpkısı parçasıydı. 1968’de FIFA Dünya Kupası’nda 1968 yılında Maracana’de Brezilya’ya cebin oynanan maçta birlikte gestalt giydi.

CASTILLA’YI İLK KERE ŞAMPİYON YAPTI

Amancio teknik yönetmen adına ise 1984 yılında Real Madrid’in ikinci takımı Castilla’yı İkinci Grup şampiyonu yaptı. Real Madrid Castilla, İspanya futbol tarihinde böke olan evvel ve tek rezerve takımı olarak tarihe geçti.

Share: