Öztunç: “Kavisli Politikalar Nedeniyle Türkiye’üstelik Ekim Yapılan Yerey Büyüklüğü da Mukayyet Ekinci Sayısı bile Her An Azalmaktadır”

CHP Umumi Başkan Yardımcısı Ulu Öztunç, kayıtlı dikici sayısındaki düşüşü ve ekincilik yapılan alanların azalmasını hazırladığı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Öztunç, “Kusurlu politikalar dolayısıyla Türkiye’dahi ekim yapılan yerey büyüklüğü birlikte mukayyet ekinci sayısı de her an azalmaktadır” dedi.

CHP Kahramanmaraş Saylav Ulvi Öztunç, Tarım ve Orman Bakanı Birim Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle Sedir Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Öztunç’un önergesi şöyle:

“YANLIŞ POLİTİKALAR NEDENİYLE EKİM YAPILAN YEREY BÜYÜKLÜĞÜ DA KAYITLI ÇİFTÇİ SAYISI DA GİDEREK AZALMAKTADIR”

“Tarım tamlık acun yoluyla mühim devir yerine akseptans edilirken, hatalı politikalar zımnında Türkiye’de teşrinievvel yapılan yer büyüklüğü bile kayıtlı rençper sayısı bile giderek azalmaktadır. Bu uzanım gıda enflasyonunu tetiklemekte, faziletkâr fiyatlar zımnında vatandaşlar gıdaya gerişimde külfet yaşamaktadır. Üreticilere ehliyetli ve akıllıca desteklerin verilmemesi yerinde levha daha de ağırlaşacaktır.”

Nazır Kirişci’ye yöneltilen sorular şöyle:

“2018-2022 döneminde ve yıllara göre Türkiye’üstelik Ekinci Araç Sistemi’hangi mukayyet ekinci sayısı nasıldır? Ayrımsız dönemde ve yıllara bakarak; (2018-2019-2020-2021 ve 2022) Kahramanmaraş’taki dikici pusat sistemine mukayyet maraba sayısı nedir? Tıpkı dönemde ve yıllara göre ekincilik desteklerinden, Kahramanmaraşlı üreticiler hangi miktarda destek almıştır? Gıda enflasyonundaki tırmanış karşısında, Bakanlığınız üretim ve maraba sayısı yükseltmek üzere güdük vadede hangi yapacaktır? Kahramanmaraş’ta üretim ve maraba sayısı yükseltmek için tıpkı projeniz bulunmakta mıdır?”

Share: