İstanbul güne yağmurla başladı! Meteoroloji’den 20 ülke üzere solgun, 4 il üzere turuncu kodlu uyarma

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü tarafından yapılan akıbet değerlendirmelere bakarak mevki genelinde albeni sıcaklıkları düşüyor. Serin ve yağışlı havanın etkisi altına giren yurtta bugün ve erte çekicilik sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek, şimal ve iç kesimlerde 2 ila 8 rütbe azalacak.

24 İL İÇİN UYARI YAYINLANDI

Bununla gelişigüzel 24 ülke için solgun ve turuncu kodlu ihtar yapıldı. Soluk kodlu uyarılan şehirler; Adana, Artvin, Bursa, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, K. Maraş, Cıvıl Cıvıl, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Yalova ve Osmaniye namına sıralandı. Bartın, Sakarya, Zonguldak ve Düzce üzere ise turuncu kodlu uyarma yapıldı.

SARI RENKLİ UYARI NEDİR?

Zerrin, havada “potansiyel felaket durumu”na bel ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hikâye sıra dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek ameliyat üzerine tetik davranılması uyarısında bulunuluyor.

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Albeni durumunun ağır sıklet olduğjnu belirtir. Tutum edilen meteorolojik fenomen sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Haddinden Fazla müdebbir olmalı, edimsel meteorolojik şerait ve tahminler izleme edilmelidir.

İSTANBUL’DA SICAKLIK 16 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

İstanbul ise güne yağışla başladı. Kentte zaman ve erte çekicilik sıcaklıklarının 16 dereceye büyüklüğünde düşmesi bekleniyor. Ankara ve İç Anadolu’da dahi ayaz hareketli olacak. Karadeniz’in faziletkâr kısımlarında ise sulu kar görülebilir.



Share: