Didim’de ağyar çıkmaz hayvanları üzere bu sene üstelik denize girdi

Didim’de ağyar sokak hayvanları amacıyla bu yıl dahi denize girdi

AYDIN Aydın’ın Didim ilçesinde kendilerine ‘Hayvansever Gönüllüleri’ adını veren ve aralarında ilçede beledi aktif ecnebi uyrukluların da bulunduğu benzeri kadro, kış ortasında çıkmaz hayvanları yararına kostümleri ile denize girip armağan topladı.

Didim’de yerleşik zihayat yabancı uyrukluların dahi aralarında bulunduğu Didim Hayvan Dostları Derneği üyeleri, Didim Belediyesi Çıkmaz Hayvanları Barınağı’ndaki sahipsiz hayvanat yararına etkinlik düzenledi. Aralarında Türk, İngiliz, İskoç ve İrlandalıların bulunduğu ekip, sokak hayvanları yararına düzenlenen ve yılbaşı hediyelerinin verildiği evvel zaman anlamına mevrut ‘Boxing Day’ etkinliği çerçevesinde Altınkum Plajı’nda buluştu. Bu ekip içerisinden 30 emanet, çeşitli kostümleriyle denize girerek kısaca 15 zaman suda kaldı. Sahipsiz çıkmaz hayvanları amacıyla denizin antipatik olmasına aldırmayan kadro, sudan çıkarken etkinliği izleyenler eliyle alkışlandı. Aynı kafede gerçekleşen 2’nci el yayımlamak satışı ile etkinliğe katılanların bağışlarıyla toplanan paralar, Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’ndaki sahipsiz hayvanların cılız abla ve umar kabilinden ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağı rapor edildi.

Etkinlik için izah işleyen İngiliz uyruklu Leander Wymam, “Değme yıl ara ayının 26’ncı haset planlı etkinlikte denize girerek farkındalık oluşturarak, bu etkinlikte elde edilen geliri Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı yararına kullanıyoruz. Bu sene 30 arkadaşımız muhtelif efsanevi kostümleri ile denize girdiler. Elde edilen geliri barınaktaki sokak hayvan bilimi üzere kullanılacak” dedi.

Share: