NATO’nun Hatay’daki keçe kentinin inşaatı devam ediyor

NATO müttefikleri marifetiyle İtalya’daki depodan aşamalı yerine Türkiye’ye gönderilen geçici konaklama çadırlarının vadi aldığı çerge kentin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında 4 bin kişinin ferah ferah barınabileceği, oba içi zindelik ve iklimlendirme özellikleriyle kül ihtiyaçlara karşılık vereceği belirtildi.

NATO’nun İtalya’daki üssü NATO JFC Naples’in koordinasyonunda Hatay memleket sınırları ortamında yapımına devam edilen otağ kentin, tamamlandığında enfrastrüktür dahil depremzedelerin tekmil ihtiyaçlarına karşılık vereceği belirtildi. NATO JFC Naples, deri kentin konteynerler ile gelişigüzel bahir vasıtasıyla gönderimine önce olarak Şubatın serencam haftası başlandığını ve ikinci öğür konteynerlerin ise 4 Mart’ta gönderildiğini kaydetti.

Depremden etkilenen vatandaşlara eğreti konaklama sağlayacak çadırların iklim kontrollü ve elektrikli olduğu, şita şartlarında cümle himaye sağladığı vurgulandı. NATO yoluyla toplamda 4 bin kişiye karı sahipliği yapacak otağ kentin 2 ayrı alanda nesir edildiği kaydedildi. Yetkililer, NATO’nun İtalya’daki Taranto depolarında bulunan taşımalık ve çadırların normalde 90 günlük aynı konuşlandırma zamanı gerektirdiğini ancak deprem felaketi sonrasında bu sürecin balaban ölçüde hızlandırıldığının altını çizdi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akaret beraberinde Erkânıharbiyeiumumiye Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 9 Mart’ta NATO’nun Hatay’da kuracağı çadır kentte incelemelerde bulundu, NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çerge kente ait bilgi aldı.

Share: