Vali’den askeri malzeme üreten fabrikada çalışan kadınlara övme kırcı sözler Açıklaması

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8’inci Anne Hizmet Fabrika Müdürlüğü’nde müteharrik kadınların vatana bakım noktasında büyük aynı görevi yürütme ettiklerini kaydederek, “Gördüğünüz kabilinden bura bir Kadınana şehri ve Kadınanalar’ın diyarı. Burada alın teri döken bütün kadınanalarımıza teşekkürname ediyor ve sağladığı katkıların daim olmasını diliyorum” dedi.

Haftayı kilolu ayrımsız programla sürdüren Vali Yiğitbaşı, Askeralma Bölge Başkanlığı ve Askeriye Şubesi’ni görüşme ederek, işyar personel ve askerlik işlemleri için şubede bulunan vatandaşlarla dostane etti. Ilbay Yiğitbaşı işyar ve askeri personel ile hesaplı iş karşı bilgelik aldıktan sonradan 8’inci Esas Hizmet Üretimlik Müdürlüğü’ne geçti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin muhtelif havari ve alalama ekipmanlarının yapıldığı 8’inci Esas Hizmet Üretimlik Müdürlüğünü görüşme fail Vali Yiğitbaşı burada istihsal özne istihsal yapılan atölyeleri gezerek vukuf aldı. Fabrikada iştirakçi namına müteharrik kadınlarla ayrıca dostça eden Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

“Kadınlarımız burada çalışmanın kendileri adına ne büyüklüğünde kurum donör olduğunu belirtti. Küçük gözlerinden okunuyor yaşadıkları alım. Gördüğünüz üzere bura benzeri Kadınana şehri ve kadınanaların diyarı. Ülkemizin rastgele yerinde Şerife Bacı, Yağız Fatma ve henüz ismini sayamadığımız isimlerden esin alarak bugün birlikte kadınlarımız vatana hizmeti değme alanda gururla gerçekleştiriyor. Ego de sizlerin huzurunda burada alın teri döken umum kadınanalarımıza ayrıca teşekkürü takanak biliyorum ve sağladığı katkıların daima olmasını diliyorum.”

“Bu tesisler mutluluk ekonomisine dahi oldukça çok katkıda bulunuyor”

Ilbay Yiğitbaşı atölyelerdeki incelemelerin ardından 8’inci Anne Bakım Fabrika Müdürlüğü yerleşke alanı teşmil çalışmalarını inceledi ve şunları söyledi:

“Askeri istihsal gibi ciddi öneme haiz üretim tesislerinden birinin Afyonkarahisar’da bulunması siktirici şehrimiz adına gelgel donör. Burada yapılan üretimin birincil görevi TSK’ya destek seçmek ancak farkındayız ki bu mehabetli görevin birlikte bu tesisler büyüklük ekonomisine üstelik oldukça çok katkıda bulunuyor. Burada emeği olan herkese hem bu şehrin mülki amiri namına hem birlikte benzeri vatandaş kendisine teşekkür ediyorum.” – AFYONKARAHİSAR

Share: