Muğla fen! Marmaris Şehir Haritası Yenilendi

Marmaris Belediyesi, şehir haritasını tamamen yeniledi. Belediye’nin resmi genel ağ sitesinden da yayınlanan eskimemiş kent haritasında adres keşfetmek çok yalınç bire bir arkaç geldi.

Marmaris Belediyesi, dijitalleşme adımlarına benzeri yenisini henüz ekledi. Yaklaşık 7 aylık çalışmanın peşi sıra kent haritası baştan aşağı yenilenerek belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı Nefer Yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eliyle hayata geçirilen ‘mekansal bulunak pusat sistemi projesi’ dolayısıyla adres bilgileri birlikte değişmişti. Özellikle inanma güçleri, 112 birimleri, PTT elemanları, kargo firmaları bulunak değişikliğinden yağlık sorun yaşıyordu. Bu sorunu ortadan koparmak amacıyla Marmaris Belediyesi aracılığıyla eskimemiş aynı site haritası hazırlandı ve resmi genel ağ sitesinde yayınlanmaya başlandı. Vatandaşların haddinden fazla elan kolay biçimde bakir adresleri görebildiği düzentileme kapsamında benzeri yandan binalara kullanılmamış levhalar de takılmaya başlandı.

TÜM BİLGİLER SİTEDE

Yeni hizmetle ilişik bilgelik veren Marmaris Belediyesi İmar ve Kentçilik Müdürvekili Dinçer Evdaşı, “Adres, kapı numaraları, cezire namussuzluk parsel bilgileri, bayındırlık durumu ve peyk görüntüsü kabil verilerin yer aldığı site haritasında antrparantez vatandaşlarımız turizm rehberi sekmesinde istedikleri kamu bilgilere ulaşabilir” dedi.

Coğrafi Bilgelik Sistemleri Teknikeri Ramazan Vurgun ise sistemle hoppadak bulunak bilgilerine değil resmi kurumlar, keyif kuruluşları, eczaneler, muhtarlıklar, bankalar, tarihi yerler, plajlar, gezilecek yerler, restoranlar, oteller kadar bilgilere üstelik çok anında ulaşıldığını aktardı.

Share: