Isparta’da tekvando şampiyonasında, paydaşlık açısından acun rekoru kırıldı

Türkiye Tekvando Federasyonu, Isparta’birlikte düzenlenen Tekvando Poomsae ve Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonaları’nda dünya katılım rekoru kırıldığını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamaya bakarak, Isparta’üstelik gerçekleşen Tekvando Poomsae Türkiye Şampiyonası’nda kestirmece bin 200, Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda ise kısaca 4 bin sporcu savaş etti. Sportmen sayısı 5 binin üzerine çıkarken, çalıştırıcı, hakem, vazifeli ve velilerin de karışma olmasıyla delege sayısı 8 bini buldu.

Böylece, toplamda 5 binin üstünde sporcu ve 8 bine yakın delege ile dünya üzerinde aşina genişlik balaban katılımlı tekvando turnuvası düzenlendi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Sağlam Delicesine, Türkiye’de tekvandoya çok nazik benzeri demet olduğunu anlatarak, “Isparta’üstelik bunun karşılığını dünya rekoru yerine aldık. Bu yıllar boyu süren planlı tıpkı çalışmanın sonucu. Ülkemizde tekvandonun ulaşamadığı ayrımsız yasakçı kalmadı. Rastgele yerde varız. Bugünlere aksetmek üzere çokça çaba harcama edildi. Bu büyüklüğünde sargı ve katılım natürel adına başarıyı birlikte yanı sıra getiriyor. Ülkemizin madalya deposu federasyonlarından birisiyiz. Bu ilgiyi gördükçe ve düzenlenen çalışmamızı sürdürdükçe başarılarımız artarak bitmeme edecektir.” ifadelerini kullandı.

Share: