Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 32 teftiş

Mersin’de ayyarlık operasyonu: 32 gözaltı

Aktif adına çalışmadan yalnız sigorta pirimi yatırıp SGK ve İŞKUR’u dolandırarak devleti zarara uğratan kişilerin de aralarında bulunduğu 40 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 32 gönül gözaltına alındı

MERSİN – Mersin’de etkin namına çalışmadan yalnız sigorta pirimi yatırıp SGK ve İŞKUR’u dolandırarak devleti zarara uğratan kişilerin üstelik aralarında bulunduğu 40 şüpheliye yönelik planlı operasyonda 32 birey gözaltına makbuz.

İl Güvenlik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Tevhit Suçlarla Savaşım Idarehane Müdürlüğü ekiplerince, deli dolu yerine çalışmadan çabucak sigorta pirimi yatırarak hayali şirketler üzerinden bazen kişileri sigortalı namına gösterip Toplumsal Asayiş Kurumu ve İŞKUR’u zarara uğrattıkları belirlenen şüphelilere yönelik emek başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin sosyal iletişim araçları üzerinden yayın satışı fail dijital platformları kullanarak hisse senedi vadinde bulundukları ve ‘sigorta’, ‘katılım parası’ adı altında para topladıkları belirlenirken, önce tespitlere bakarak bu şekilde 200 bin teklik ayyarlık yaptıkları tayin edildi. Antrparantez MASAK analizleri ve alınan beyanlar neticesinde şüphelilerin yaklaşık 3,5 milyon liralık değerindeki tıpkısı parayı, erdemli nema karşılığında yumruk durumda olan vatandaşlara kullandırarak faizcilik yaptıkları da saptandı.

Yaklaşık 6 kamer süren çalışmanın peşi sıra 40 şüphelinin yakalanmasına müteveccih bu sabahleyin 200 polisin katılımıyla senkronik operasyon düzenlendi. Hususi harekat polisleri ve dron destekli operasyonda 32 suratsız gözaltına alındı.

Share: