Manisa Site Hastanesi 5 milyon hastaya onma oldu

Manisa Kent Hastanesi 5 milyon hastaya felah oldu

Manisa Kent Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Sucu:

“Çabucak Manisa ve ilçelerine değil Ege Bölgesi’ne, Türkiye’nin ayrımlı bölgelerindeki hastalara, hassaten sağlık turizmiyle de yurtdışı hastalara iflah verdik”

Pestil Uca Kadir: “Cenabıhak burayı başımızdan fire etmesin”

MANİSA – Manisa’dahi 2018 yılında hizmete başlayan Manisa Site Hastanesi, 4 almanak müddet ortamında toplam 5 milyon 280 bin hastaya felah oldu. 1 milyon 400 binlik Manisa nüfusunun az daha 3 katına hizmet veren hastane kurulduğu günden bugüne büyüklüğünde akak kapasitesini da yüzdelik 6 arttırdı.

Manisa’de 2018 yılında 558 yatakla hizmete başlayan Manisa Kent Hastanesi, güzeşte 4 yıllık süre süresince hem mütehammil haddinden fazla birimde çalışmalarını sürdürürken yatak kapasitesini birlikte yüzde 6 arttırarak 598’e çıkardı. Dahiliye, cerrahi, karı tevellüt ve çocuk canip eğin branşları tevessül etmek amacıyla birçok alanda hizmet veren şifahane bölgenin dahi yegâne şehir hastanesi olması özelliğiyle özen çekiyor. 2 bin 350 çalışanıyla bugüne büyüklüğünde 5 milyon 280 bin hastaya iflah olan Manisa Site Hastanesi, 1 milyon 400 binlik Manisa nüfusunu az daha 3’e katladı.

Kendilerini yenileyerek bakım kalitesini arttırmaya devam ettiklerini belirten Manisa Site Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Serkan Saka, “4 yıl evvel 2018 yılında Türkiye’nin 7’nci Site Hastanesi adına hizmet vermeye başladık. Açıldığımız günden itibaren de Iye Bölgesi’nin biricik Şehir Hastanesiyiz. 4 yılda ehlivukuf hekimlerimizle birlikte yemeden içmeden Manisa ve ilçelerine değil Veli Bölgesi’ne, Türkiye’nin ayrımlı bölgelerindeki hastalara antrparantez afiyet turizmiyle da yurtdışı hastalara onma verdik” dedi.

“5 milyon 280 bin hastaya poliklinik hizmeti verdik”

Alanında ehlihibre hekimleriyle hizmet verdiklerini söyleyen Baştabip Sucu, “Alanında uzman 290 hekimimiz var. Hep 2 bin 350 personelimizle 4 yıldır domuzuna amal yaptığımıza inanıyoruz. 5 milyon 280 bin hastaya poliklinik hizmeti verdik. Çocuk acil ve kâmil acilimiz 1 milyon 800 bin hastaya onma kaynağı oldu. 168 bin hastamız yatarak tedavi gördü. 68 bin faaliyetler yapıldı. 910 devre dışı ameliyatı yapıldı. 14 bin mevlit gerçekleşti. Bu rakamları söylemesi bayağı amma aşağılık büyük amal başardık” diye niteleyerek konuştu.

“23 bin covid hastamız yatarak tedavi gördü”

Güneş Tacı virüs salgını döneminde iri bir yükü omuzladıklarını söyleyen Sucu, “Bizim 4 yılımızın 2,5 yılını kül dünyayı etkisi altına düzlük covid pandemisiyle geçti. Dünyayı düşünürsek şifahane ve akak konusunda iri mesail yaşandı. Ama ülkemizde kent hastaneleri bölgemizde bile Manisa Site Hastanesi nazik benzeri yük aldı. Tığ hem pandemi sürecini hem birlikte alışılagelen ilin ve bölgenin hasta yükünü almaya çalıştık. 214 bin civarı covid hastamız başvurdu. 23 bin covid hastamız yatarak otama gördü. Akak büyüklüğü yoğun hizmet ihtiyacı eksiksiz bu sorunlarda hem Manisa Site Hastanesi hem birlikte değişik şehir hastaneleri ülkemize şişman kolaylıklar kazandırdı. Teşrinievvel ayında bakanlığımızın üstelik önerisiyle isteğiyle çalışma dışı polikliniğe başladık. hafta içi 17.00 ile 21.00 arası poliklinik hizmetleri veriyoruz. Hafta sonu cumartesi günleri de ameliyatlarımız oluyor. Vatandaşlarımız çok memnun” ifadelerini kullandı.

Yeni birimleri da hizmete alacaklarını belirten Sucu, “Birkaç hafta içerisinde bile ‘İnme Merkezi’ tescilimiz geliyor kim bu Manisa’de bire bir ilk. Benzeri güç hizmet uzmanımız, nöroloji uzmanımız eğitimini aldı. İlk 6 saat içerisinde mevrut uygun inmeli hastaları, dümbelek dönüşümsüz nüzullü hastaları otama edeceğiz. Bizim için bu çokça mefret. Anadan Görme Tababet Birimi ruhsatımız da geldi. O hizmete üstelik başlıyoruz. 4 yılda tığ hemen ayrımsız bina mensur etmedik. Genişlik sevdiklerimizin sağlıklarının gönül edildiği tıpkı büzük mensur ettik” dedi.

“Allah burayı başımızdan natamam etmesin”

Manisa Site Hastanesinden haddinden fazla kıvançlı olduğunu belirten hastalardan Ulu Boy Bos, “Cenabıhak burayı başımızdan eksik etmesin. Ego 82 yaşındayım. 82 yaşımdan beri kaç modül varsa ego hepsini biliyorum. Sigorta Hastanesi vardı, gece saat 3’te gittik birlikte ara bulamadık. Ayrımsız karı ayn doktorundan işler olacak akşam ezanı hakeza divanın üzerinde sabaha kadar bir tane bacağıyla yattı. Amerika’de hastalara bakamadılar bizim Türkiye’de değme tarafta şifahane var. Biz açıkta kalmadık. Şu hastane 550 yataklı vagon. Benim annem 100 yaşında memat etti. Çarkıt Şevket Hastanesinde sırtımda çıkarıyordum. Asansör yoktu. Girerken para alıyorlardı çıkarken servet alıyorlardı. Tanrı devletimizi başımızdan kusurlu etmesin. Verdiği maaş da yetiyor, verdiği armağan da yetiyor, yaptığı şifahane yol dahi yetiyor” dedi.

Share: