Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü etkinlikleri Ahlat’ta bati katılımla sürüyor

Bitlis’in Yabani Armut ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951. sene dönümü kutlamaları “1071 Sultan Alparslan Çakal Armudu Otağı”nın kurulduğu Çarho mevkisindeki ulus bahçesinde ciddi katılımla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Okçular Vakfı eliyle kombinasyon edilen programın ikinci gününde Yabani Armut Kavim Bahçesi’ne mevrut ziyaretçiler, illerin gelenek ve göreneklerini tanıtıcı 51 tematik çadırı dolaştı, güreş, süvari cirit oyunu ve süvari okçuluk gösterilerini izlem etti.

Davul zurna eşliğinde yapılan umum oyunları gösterilerini izleyen, halay calip ziyaretçiler, stantları gezerek kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri ile tematik çadırlarda açılan hüsn-ü merkez ve kap atölyelerindeki çalışmaları inceledi.

Aileleriyle etkinliğe katılan füru dahi kendileri amacıyla oluşturulan alanlarda golf, ayak topu, basket, mangala, bakraç atma kadar anadan görme oyunları oynadı, dede bindi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın dinleti verdiği, piyes ekibinin gösteri yaptığı alanda, yurdun dört bir yanından ve bitişik ülkelerden gelen misafirler, çağ boyu devam fail etkinliklerle eğlendi.

Ziyaretçiler, değişik yörelerden gelenlerin seslendirdiği türküleri dinlerken bir yandan birlikte alanın güvenliğini sağlayıcı polis ve jandarmanın süvari birlikleriyle fotoğraf çektiriyor.

Bitlis Itimat Müdürlüğü trafik ekiplerinin çocuklara gidiş geliş kuralları karşı bilgilendirme yaptığı etkinliklerde, UMKE, 112 esenlik ekipleri dahi vatandaşlara afiyet hizmeti veriyor.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Sürücü, AA muhabirine, Anadolu’yu yurt yapan, İslamlaştıran ve Türkleştiren kökten sürme orduyu kutlulamak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Etkinliklerin mülevven geçtiğini anlatan Güdücü, “81 ilimizin değme eliyle insanlar koşarak mevrut ve burada buluşmuş. Padişah Alparslan’ın çağrısına uyarcasına hep burada. Milletimiz ortak değerlerde, ortak paydada buluşmanın hazzını yaşıyor. Diyarbakır, Edirne, Kars, Hakkari, Manisa, İzmir ve özge parçalanmamış iller Çakal Armudu’ta buluşmuş. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı ile iri tıpkı medeniyetin mensubuyuz. Eş değerlerimizde bir tane bire bir öncü, bir tane yurt ve bir tane çap şuuruyla buradayız. Cenabıhak birliğimizi daim kılsın. Ülkemizi seviyoruz ve tarihimizi esirgeme ediyoruz.” diyerek konuştu.



Share: