Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan, Açacağı Parka ‘Şehit Muazzez Bülbül’ Adını Vereceğini Duyuran Aksaray Belediyesi’ne Tepki: “Aksaray’da…

EKSIKSIZLIK SAYGINLIK ATALAY

Aksaray Belediyesi’nin Kurtuluş’taki Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Şehit Aziz Bülbül’ adını vereceğini duyurması, kentteki martir ailelerinin tepkisini çekti. Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Teavün ve Tesanüt Derneği Başkanı Hüseyin Alicenap, “Aksaray’bile şehit mi namevcut? Şehit yakınları, ‘Siz Ermiş Bülbül ismine bozukluk müdahale etmediniz’ diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Aziz Bülbül, bizim dahi başımızın tacı. Canlı yaşında bu yurt için canını feda etti, fakat tığ hangi olacağız? Bu ayrımın sebebi hangi? Eren Bülbül’ün ismi seçme yerde var. Birilerini yiğit car edip bizim çocuklarımızı, 185 devam şehidimizi bulunmayan addetmek tek kimsenin haddi değil” dedi.

Hüseyin Eli Açık, Laleli mahallesinde açacağa parka ‘Martir Muazzez Bülbül’ adının verileceğini açıklanan Aksaray Belediyesi’ne aksülamel gösterdi. Semih, ANKA bilgi Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“HASTALIK AYRIM YAPILIYOR BİLMİYORUM”

“Şehit babasıyım. Hep şehit aileleriyle duygulandıran dışlı oluyoruz. Onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Çözebildiğimiz büyüklüğünde kendimiz, çözemediğimiz kadar yetkililerden arkalama alıp çözmeye çalışıyoruz. Aksaray’dahi ilk şehidimiz, terör şehidimiz. Bununla bu arada 185 çıngı terör şehidimiz var. Benim oğlum, 110’uncu şehitti. 2006 yılında teröristlerle girdiği çatışmada, Hakkari Şemdinli Derecik bölgesinde martir olmuştu. Demincek şehitlerimizin isimlerinden bazıları çok ön plana çıkartılmış durumda. Kamu şehitlerimiz arasında alt bölüm yapılıyor. Çocuğumun, gübür kokan, martir babası namına utandığım ufak aynı sokakta ismi var, isminin altında gübür konteyneri duruyor. Bu konuyu elan önce dile getirdim. Sokak isminin yazdığı tabela büküldüğü üzere şehidin ismini de göremiyorsunuz. Bu yıldan en üst benim çocuğumun ismi artmış, Kurtuluş’ta tıpkısı okula ismini verdirdik. Değişik gâh şehitlerimizin ismi cadde, sokak, ekol, otopark üzere yerlere veriliyor. Benim çocuğum üzere gâh çocuklara neden ayrım yapıldığını bilmiyorum.”

“ŞEHİT GELDİĞİ ANTLAŞMA BILDIRME ÇOKÇA BİZİM İÇİMİZ YANAR”

Aksaray Belediyesi’nin martir aileleri ile danışma yapmadan bu kabil konularda karar aldığını tabir fail Selek, belediye başkanına 10 martir babasıyla ziyarete gitmelerine rağmen derneğe değme ziyaret yapmadığını söyledi. Ahi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef Sayın Başbuğ, tenezzül yazar bizi ziyaret etmedi. Bu işler içtimai medya paylaşımı ile olmuyor. Martir geldiği zaman, Türkiye genelinde sunma çokça bizim içimiz yanar. Kimse kusura bakmasın, zira o acıyı yaşayanlar bizleriz. Anca sosyal medyadan yapılan ‘ciğerim yandı’, ‘içimize hastalık ateşi düştü’ kabil paylaşımlar on paralık tatminkâr değil. Anca paylaşımla dahi olmuyor. Siyasiler, şehit geldiğinde babasıyla bol bereketli foto çektirip ‘Bak yanındayız’ mesajı verir. Merasim biter, birkaç posta ziyarete gidilir, ondan bilahare ocak serbest bırakılır. Ben, 12 yıldır bunları yaşıyorum ve bu kapsam fazlasıyla içimizi yakıyor, çokça üzülüyoruz.

“DEMONSTRASYON IŞLEYEN, SİYASET IŞLEYEN, HAYRINI GÖREMEYECEK”

Şüheda üzerinden şu anda ne oluyor hangi bitiyorsa şehitlerimizin haberi var. Tehlikesiz olun sizlere hakkını helal etmiyor. Şehitlik üzerinden gösteri özne, politika özne, hayrını bile göremeyecek” diyen Bonkör, “Şayet tıpkı martir babası namına benim canım yanıyorsa, yakıyorsanız bu tıpkı haktır. Şüheda unutmayacak, ahirette görüşürüz. Hakkımızı dahi helal etmiyorum. Beni tıpkısı martir yakınım arayıp, ‘Başkanım, Aksaray’dahi martir mi bulunmayan? Muazzez Bülbül dahi bizim şehidimiz. Türkiye’dahi tümce bizim şehidimiz. Başkanım belediye başkanına elbet sesimizi duyururuz’ dedi. Ego de ‘Ulaşamayız’ dedim. Dernek başkanı olmama rağmen elbette ulaşamadığımı sorunca, belediyenin bizlerle meşveret yapmadığını; derdimizi, sıkıntımızı sormadığını ve önemsemediğini söyledim.

“AKSARAY’DA ŞEHİT Mİ NAMEVCUT”

Aksaray’daki 185 şehidin bu tür kararlarla yok sayıldığını söyleyen Alicenap, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim çocuğum üstelik 20 yaşında şehit oldu. Niçin bizim çocuklarımızın ismi hakeza mefret yerlere verilmiyor? Ego yandım, benim ciğerim yandı. Benim çocuğumun isminin altında çöp var. Hala utanmıyor musunuz? Bizi bypass etmeye, namevcut saymaya kimsenin hakkı namevcut. Üç yıl hangi yaptınız? Aksaray Belediyesi’nin derneğimize denizdeki bir kum tanesi kadar faydası oldu mu? Olmadı. Sayın Başbuğ, Allah aşkına sen kimin oyları ile geldin? Muazzez Bülbül üstelik diğer şehitler bile Cenabıhak katında şehittir. Aksaray’da martir mi yok? Şehit yakınları, ‘Siz Eren Bülbül ismine hastalık engelleme etmediniz’ diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Aziz Bülbül, bizim de başımızın tacı. Zinde yaşında bu vatan üzere canını feda etti, ancak biz ne olacağız? Bu ayrımın sebebi hangi? Aziz Bülbül’ün ismi her yerde var. Sorsaydınız, fikrimizi alsaydınız. Birilerini kahraman ilan yazar bizim çocuklarımızı, 185 sunum şehidimizi yok saymak tek kimsenin haddi değil. Kimesne kusura bakmasın.

“ŞEHİT AİLELERİNİN HAYIR DUASINI ALIYORLAR”

Aksaray Belediyesi’nde taraf gelip yatan personeller varken tığ derneğe bir tane personel alamadık. Bire Bir çamçak çayları üstelik felek olmadı. Bizlerden alacak alıyorsunuz. Fakat Aksaray Vali’mize, Valiliğimize çok teşekkürname ediyorum. Bize topluluk çıktılar, kimseye kadın etmiyorlar. Ego, Sayın Vali’mize ve yardımcılarına değişik teşekkürname ediyorum. Martir ailelerinin yararlı duasını alıyorlar. Bunu şehitlerimiz de görüyor.”



Share: